«Презентація виставки власних видань Центру щодо різних аспектів державного будівництва в Україні»

20 серпня 2013 року
«Презентація виставки власних видань Центру щодо різних аспектів державного будівництва в Україні»

Презентацію власних видань, що розкривають історію та сучасність державного будівництва в Україні, провів 20 серпня 2013 року Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

У заході, організованому в рамках відзначення 22-ї річниці незалежності України, взяли участь автори книг, представники органів влади, місцевого самоврядування, навчальних закладів, бібліотек та ЗМІ Чернігова. В експозиції були представлені видання, присвячені питанням державного будівництва в Україні, подіям 1917 року на Чернігівщині, історії населених пунктів Чернігівщини, окремим аспектам україно-російських взаємин тощо.

Валентина Михайленко, журналіст, краєзнавець, автор книги «Короп – європейське містечко» зазначила, що ідея видання передбачала не лише створення історичного нарису про Короп, а й висвітлення європейських аспектів його минулого та сучасного розвитку. Тому книга покликана формувати почуття поваги та гордості мешканців містечка за свою малу батьківщину та пожвавлювати інтерес до його життя.

Тамара Демченко, доцент кафедри історії України Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, звернула увагу на цінність видання книг, надрукованих у Чернігові під час революції 1917 року «Таких публікацій в архівах лишилося в 1-2 примірниках, до яких не кожен має доступ. Їх видання дозволяє простежити український вимір революції 1917 року, наповнивши його, окрім кількох біографій найбільш впливових політичних діячів, відомостями про маловідомих, але не менш активних, учасників тих подій».

Представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко відзначив плідність співпраці Центру з владними та науковими інституціями. Зокрема, її результатом стала низка видань про Голодомор 1932-1933 років на Чернігівщині, підготовка та видання матеріалів конференцій «Розумовські зустрічі» та «Хрещення Київської Русі – визначна подія в історії українського народу». За словами учасників презентації, Центр є відкритим для подальшої співпраці з потенційними авторами та планує реалізувати ще чимало видавничих проектів. Його видання покликані сприяти популяризації історії Чернігівщини, сучасному державному та суспільному будівництву.

Час оприлюднення: 20 серпня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052