«22-а річниця проголошення незалежності України: здобутки і перспективи державного будівництва»

21 серпня 2013 року
«22-а річниця проголошення незалежності України: здобутки і перспективи державного будівництва»

Міжрегіональна веб-конференція, присвячена підсумкам 22-річного періоду розвитку України як незалежної держави, відбулася 21 серпня 2013 р. в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Співорганізаторами заходу виступили чотири обласні центри перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів (Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кіровоград та Чернігів). До участі в обговоренні були запрошені представники місцевих органів виконавчої влади, науковці, громадські діячі.

Як зазначила директор Запорізького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Любов Яновська: «День незалежності України – це свято, коли зустрічається минуле й майбутнє». Учасники веб-конференції згадували про серпневі події 1991 року, як на них реагували у Запоріжжі, Івано-Франківську, Кіровограді, Чернігові та інших містах України. Далі йшлося про досягнення та прорахунки у державному та суспільному будівництві після проголошення незалежності України. Одним із здобутків стало створення системи державних інституцій, які за двадцять років напрацювали значний досвід і йдуть по шляху подальшого реформування. Серед недоліків – несформованість національної ідеології, політичної культури, недостатнє виховання національно свідомого громадянина держави. Проте, на думку директора Центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук Віктора Мироненка ці випробування є неминучими на суспільно-політичному шляху розбудови України за світовими, демократичними стандартами. «Від того, як буде пройдений цей шлях, залежить майбутнє не тільки самої України, а й сусідньої Росії».

Також під час веб-конференції говорилося про заходи щодо відзначення Дня державного прапора та незалежності України, які пройдуть у вищезазначених містах. На завершення учасники заходу наголосили, що незалежність України – це факт, який відбувся. Подальший успішний суспільно-політичний та економічний розвиток держави залежить тепер від зусиль та бажання самих громадян.

Час оприлюднення: 21 серпня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052