«22-а річниця проголошення незалежності України: здобутки і перспективи державного будівництва»

21 серпня 2013 року
«22-а річниця проголошення незалежності України: здобутки і перспективи державного будівництва»

Міжрегіональна веб-конференція, присвячена підсумкам 22-річного періоду розвитку України як незалежної держави, відбулася 21 серпня 2013 р. в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Співорганізаторами заходу виступили чотири обласні центри перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів (Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кіровоград та Чернігів). До участі в обговоренні були запрошені представники місцевих органів виконавчої влади, науковці, громадські діячі.

Як зазначила директор Запорізького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Любов Яновська: «День незалежності України – це свято, коли зустрічається минуле й майбутнє». Учасники веб-конференції згадували про серпневі події 1991 року, як на них реагували у Запоріжжі, Івано-Франківську, Кіровограді, Чернігові та інших містах України. Далі йшлося про досягнення та прорахунки у державному та суспільному будівництві після проголошення незалежності України. Одним із здобутків стало створення системи державних інституцій, які за двадцять років напрацювали значний досвід і йдуть по шляху подальшого реформування. Серед недоліків – несформованість національної ідеології, політичної культури, недостатнє виховання національно свідомого громадянина держави. Проте, на думку директора Центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук Віктора Мироненка ці випробування є неминучими на суспільно-політичному шляху розбудови України за світовими, демократичними стандартами. «Від того, як буде пройдений цей шлях, залежить майбутнє не тільки самої України, а й сусідньої Росії».

Також під час веб-конференції говорилося про заходи щодо відзначення Дня державного прапора та незалежності України, які пройдуть у вищезазначених містах. На завершення учасники заходу наголосили, що незалежність України – це факт, який відбувся. Подальший успішний суспільно-політичний та економічний розвиток держави залежить тепер від зусиль та бажання самих громадян.

Час оприлюднення: 21 серпня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Презентація виставки власних видань Центру щодо різних аспектів державного будівництва в Україні»

20 серпня 2013 року
«Презентація виставки власних видань Центру щодо різних аспектів державного будівництва в Україні»

Презентацію власних видань, що розкривають історію та сучасність державного будівництва в Україні, провів 20 серпня 2013 року Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

У заході, організованому в рамках відзначення 22-ї річниці незалежності України, взяли участь автори книг, представники органів влади, місцевого самоврядування, навчальних закладів, бібліотек та ЗМІ Чернігова. В експозиції були представлені видання, присвячені питанням державного будівництва в Україні, подіям 1917 року на Чернігівщині, історії населених пунктів Чернігівщини, окремим аспектам україно-російських взаємин тощо.

Валентина Михайленко, журналіст, краєзнавець, автор книги «Короп – європейське містечко» зазначила, що ідея видання передбачала не лише створення історичного нарису про Короп, а й висвітлення європейських аспектів його минулого та сучасного розвитку. Тому книга покликана формувати почуття поваги та гордості мешканців містечка за свою малу батьківщину та пожвавлювати інтерес до його життя.

Тамара Демченко, доцент кафедри історії України Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, звернула увагу на цінність видання книг, надрукованих у Чернігові під час революції 1917 року «Таких публікацій в архівах лишилося в 1-2 примірниках, до яких не кожен має доступ. Їх видання дозволяє простежити український вимір революції 1917 року, наповнивши його, окрім кількох біографій найбільш впливових політичних діячів, відомостями про маловідомих, але не менш активних, учасників тих подій».

Представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко відзначив плідність співпраці Центру з владними та науковими інституціями. Зокрема, її результатом стала низка видань про Голодомор 1932-1933 років на Чернігівщині, підготовка та видання матеріалів конференцій «Розумовські зустрічі» та «Хрещення Київської Русі – визначна подія в історії українського народу». За словами учасників презентації, Центр є відкритим для подальшої співпраці з потенційними авторами та планує реалізувати ще чимало видавничих проектів. Його видання покликані сприяти популяризації історії Чернігівщини, сучасному державному та суспільному будівництву.

Час оприлюднення: 20 серпня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Прес-анонс

16 серпня 2013 року

До Дня Державного прапора України та 22-ї річниці незалежності України Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій запланував проведення низки заходів. 20 серпня 2013 року відбудеться презентація виставки власних видань Центру за участю авторів праць, представників навчальних закладів, бібліотек та ЗМІ м. Чернігова.

21 серпня 2013 року Центр проводить міжрегіональну веб-конференцію «22-а річниця проголошення незалежності України: здобутки і перспективи державного будівництва». Співорганізаторами заходу виступають також Івано-Франківський, Запорізький, Кіровоградський обласні центри перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Дата проведення виставки: 20 серпня 2013 року.

Час проведення: 11.00.

Місце проведення: м. Чернігів, пр-т Миру, 43, (аудиторія №3, приміщення обласної ради, 1 поверх).

Дата проведення веб-конференції: 21 серпня 2013 року.

Час проведення: 10.00.

Місце проведення: м. Чернігів, пр-т Миру, 43, (аудиторія №1, будинок засідань обласної ради, 1 поверх).

Тел. для довідок: (0462) 676-052, (0462) 774-312, (067) 4617386.

Електронна пошта: chcppk@gmail.com

Час оприлюднення: 16 серпня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

ПРЕС-АНОНС

15 серпня 2013 року
«Організація міжмуніципальної співпраці з метою вирішення проблем очистки води, каналізування та очистки стоків у малому місті»

В рамках проекту «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області» 15-16 серпня 2013 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проходить черговий семінар для міських та селищних голів Чернігівської області. Метою заходу є ознайомлення учасників з організацією робіт і сучасними інструментами налагодження міжмуніципальної співпраці для вирішення проблем очистки води, каналізування та очистки стоків у малому місті або селищі (на прикладі м. Кемптен, Земля Баварія, ФРН).

Перед слухачами виступатиме керівник управління економіки та розвитку м. Кемптен Ріхард Шісль, який розповість про систему водопостачання та забезпечення якості питної води у м. Кемптені, організацію збору стоків та каналізування, правові та адміністративні обмеження / можливості забезпечення організації збору стоків та каналізування. Міські та селищні голови Чернігівщини ознайомляться з системою очистки стоків у м. Кемптен, досвідом адміністрування об’єктів очистки стоків та розглянуть інструменти налагодження міжмуніципальної співпраці з метою створення системи очистки стоків у м.Кемптен. Модератором дискусій та обговорень виступатиме керівник Інституту врядування Анатолій Чемерис. В рамках семінару відбудеться ознайомчий візит до Сосниці та Макошина, під час якого учасники ознайомляться з можливостями розвитку селищ та набуватимуть навиків аналізу просторових можливостей розвитку території в контексті сталого розвитку.

Час оприлюднення: 15 серпня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052