Новини за 18 вересня 2013р.

18 вересня 2013 року
Практичні аспекти реалізації нового законодавства про державну службу: методика проведення функціонального обстеження діяльності державних органів, питання організації проведення спеціальної перевірки

Постійно діючий тематичний семінар для керівників та спеціалістів відділів кадрової роботи райдержадміністрацій, міськвиконкомів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької міських рад, управлінь, відділів та інших структурних підрозділів облдержадміністрації та інших працівників, відповідальних за зазначений напрям роботи проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 18 вересня 2013 р. У відкритті заходу взяли участь заступник начальника відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації, магістр державного управління Андрій Лобачов та директор Центру Володимир Бойко.

Під час занять слухачі дізнаються про методику проведення функціонального обстеження органів державної влади; поняття профілю професійної компетентності посади державної служби та його складові й механізми розробки; порядок підвищення рівня професійної компетентності державних службовців; порядок вирішення питань соціального забезпечення державних службовців: про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів; відшкодування непередбачуваних витрат державного службовця у зв’язку з його відкликанням із щорічної основної або додаткової основних відпусток; надання медичного висновку у зв’язку з неможливістю виконання державним службовцем службових обов’язків за станом здоров’я. В рамках семінару відбудуться зустрічі за «круглим столом», тематика яких стосуватиметься проведення спеціальної перевірки щодо освіти, наявності у кандидата наукового ступеня, вченого звання, про стан здоров’я кандидата; достовірності відомостей, зазначених у декларації кандидата про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік; щодо притягнення особи до кримінальної відповідальності, наявність судимості, її зняття, погашення, про застосування до кандидата адміністративних стягнень за корупційні правопорушення.

***

18 вересня у рамках підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів Ніжинської міської ради Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяли участь Колесник Сергій Олександрович – т.в.о. керуючого справами Ніжинської міської ради, який у своєму виступі відзначив актуальність обраної теми семінару, ним було підкреслено, що практика проведення таких тренінгів сприяє покращенню обізнаності державних службовців й посадових осіб місцевого самоврядування району із новим антикорупційним законодавством.

Проводили семінар заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний та викладач Центру Олександр Миколайович Бугрим.

Учасники семінару обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

***

17 вересня Центр підвищення кваліфікації кадрів провів семінар-тренінг «Питання комунальної власності та управління спільною власністю територіальних громад і вимоги щодо виконання Указу Президента України від 02.06.2013 №327 «Про невідкладні заходи щодо прискорення здійснення економічних реформ» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Борзнянського району.

Відкрив навчання заступник голови районної ради Віктор Владиславович Горбащенко.

Під час тренінгу було розглянуто важливі питання, а саме: порядок відчуження та списання основних засобів, що перебувають у комунальній власності; ефективне управління і розпорядження об’єктами комунальної власності, проблеми приватизації та оренди комунального майна, а також – вимоги щодо виконання Указу Президента України від 02.06.2013 №327 «Про невідкладні заходи щодо прискорення здійснення економічних реформ»

Проводила навчання викладач Центру – Людмила Юріївна Кушнір.

***

Курс для військовослужбовців «Комп’ютерна графіка і дизайн» в Десні.

17 вересня відкрилося чергове навчання за курсом «Комп’ютерна графіка і дизайн» для військовослужбовців, що звільняються або плануються на звільнення зі Збройних сил України у зв’язку з їх реформуванням. Цього разу курс проводитиметься в селищі Десна в рамках Програми «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців».

У відкритті курсу взяв участь керівник Програми Крістофер Штаудт. «Цього року понад 900 осіб в 26 містах України підвищать кваліфікацію в рамках Програми «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців» і таким чином зростають шанси військовослужбовців на працевлаштування у цивільному житті» – зазначив він. Також пан Штаудт розповів слухачам про мету та джерела фінансування програми для військових, побажав успіхів в опануванні нових предметів.

Володимир Бойко – директор Центру підвищення кваліфікації кадрів розказав слухачам про досвід роботи навчального закладу за різними програмами з підвищення кваліфікації військовослужбовців та про зміст навчальної програми, що опановуватимуть слухачі протягом найближчих двох місяців.

У відкритті навчання також взяли участь заступник командира Навчального центру Юрій Зубрицький та начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Болдирев. Вони висловили упевненість, що отримані військовими знання допоможуть їм впевнено почувати себе на новому, цивільному етапі життя.

Програма навчання розрахована на 224 академічні години і є частиною співробітництва між Україною та НАТО у сфері перепідготовки та адаптації до цивільного життя військовослужбовців.

Час оприлюднення: 18 вересня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052