Новини за 30 вересня 2013р.

30 вересня 2013 року

Навчання для групи секретарів сільських, селищних, міських рад проходить в Чернігівському Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

30 вересня відбувся короткотерміновий семінар «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування». Під час лекцій та тематичних зустрічей висвітлювалися соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні, останні зміни в сучасному антикорупційному законодавстві України (ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції»); система корупційних правопорушень в Україні та особливості відповідальності за вчинення корупційних дій.

З 1 по 4 жовтня триватиме навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації (2 сесія). Слухачі розглянуть основні аспекти проекту нового закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; організаційно-кадрове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; практичне застосування Закону України «Про адміністративні послуги в Україні» при наданні адміністративних послуг через Центри надання адміністративних послуг; правове регулювання діловодства, архівної справи, складання номенклатури та формування справ. Секретарі звернуть увагу й на особливості підготовки та прийняття рішень в державному управлінні, питання контролю в державному управлінні; запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом; розвитку лідерства на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування; аспекти угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі та наслідки укладення для України.

Учасники навчання дізнаються про зміни до законодавства щодо регулювання земельних відносин; особливості ведення погосподарського обліку в сільських і селищних радах; стан призначення державних соціальних допомог у Чернігівській області, оформлення субсидій; військовий облік військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування. По завершенню навчання секретарі пройдуть комп’ютерне тестування щодо набутих під час обох сесій знань та отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 30 вересня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052