Новини за 3 жовтня 2013р.

3 жовтня 2013року

3 жовтня ц.р. у рамках підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів Ніжинської міської ради Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Правове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування та служби в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяв участь Колесник Сергій Олександрович – т.в.о. керуючого справами Ніжинської міської ради.

Проводила семінар начальник юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Мужикова Наталія Михайлівна. Вона, зокрема сказала, що будь-яка діяльність у галузі державного управління потребує нормативно-правового врегулювання. Правове забезпечення професіоналізації служби в органах місцевого самоврядування, розробка єдиного підходу до процесу професіоналізації служби в органах місцевого самоврядування сприятиме виробленню та реалізації ефективної та дієвої державної політики щодо розвитку та становлення служби в органах місцевого самоврядування. Характерною особливістю сучасної системи українського законодавства є те, що суперечності між нормативно-правовими нормами властиві усім її ланкам.

Мужикова Н.М. зазначила, що на сьогодні дуже важливо виробити єдину систему і нормативно-правову базу щодо підготовки службовців органів місцевого самоврядування, забезпечити чітке розмежування їхніх функцій на основі професійно-кваліфікаційних характеристик, збалансованість у системі взаємних прав, обов’язків і відповідальності щодо здійснення ефективної політики суспільного розвитку, надання гарантованих державних послуг населенню, захисту законних прав і свобод громадян.

Під час семінару депутатський корпус та посадові особи місцевого самоврядування міської ради мали змогу ознайомитись й обговорити питання щодо системи територіальної організації державного управління та місцевого самоврядування; правових засад організації та діяльності місцевого самоврядування в Україні; взаємодії органів місцевого самоврядування із структурами державного та приватного секторів.

Час оприлюднення: 4 жовтня 2013 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052