Розробка та управління проектами з питань місцевого та регіонального розвитку

8 жовтня 2013 року
Розробка та управління проектами з питань місцевого та регіонального розвитку

Тематичний короткотерміновий семінар «Розробка та управління проектами з питань місцевого та регіонального розвитку» 8 – 10 жовтня 2013 року проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для голів територіальних громад.

Програмою семінару передбачена серія практичних занять, під час яких очільники територіальних громад ознайомляться з вимогами змісту проектів, що подаються на Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування; основами проектного менеджменту, типовими недоліками проектних пропозицій; засадами формування бюджету проекту та планування кошторису видатків; критеріями оцінювання успішності та моніторингу реалізації проектів. Увага слухачів звертатиметься і на значення презентації території як одного з факторів розвитку зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій; міжнародні та національні фонди і програми, що діють в Україні; ризики реалізації проектів державно-приватного партнерства (управління ризиками проекту).

Учасники навчання також візьмуть участь у «круглому столі» щодо кращих практик у галузі розробки та управління проектами в територіальній громаді (грантова програма Представництва ЄС в Україні «Підтримка політики регіонального розвитку України»; проект «Реконструкція вуличного освітлення селища Ріпки; проект Всеукраїнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування «Відкрити дітям і дорослим новий світ власних можливостей» тощо).

Час оприлюднення: 8 жовтня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

8 жовтня ц.р. у рамках підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади Городнянського району Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Розвиток інфраструктури територіальної громади України і вимоги щодо виконання Указу Президента України від 02.06.2013 № 327 «Про невідкладні заходи щодо прискорення здійснення економічних реформ».

У відкритті семінару-тренінгу взяла участь Ященко Світлана Петрівна – перший заступник голови Городнянської районної державної адміністрації.

Проводили семінар: Вдовенко Юрій Станіславович – директор державної бюджетної установи «Чернігівський регіональний центр з інвестицій та розвитку», кандидат економічних наук, доцент та Зінченко Сергій Васильович – керівник Чернігівської філії державного підприємства «Учбово-експертний центр НАЕР» Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів.

Під час семінару посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці органів виконавчої влади району ознайомились й обговорили питання щодо інституційного та фінансового забезпечення розвитку інфраструктури територіальної громади; правового регулювання енергозбереження та основних напрямів економії паливно-енергетичних ресурсів у промисловості, житлово-комунальному господарстві, паливно-енергетичному комплексі та бюджетній сфері.

Час оприлюднення: 8 жовтня 2013 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052