Складання, розгляд та затвердження місцевих бюджетів

9 жовтня 2013 року
Складання, розгляд та затвердження місцевих бюджетів

Тематичний короткотерміновий семінар для голів бюджетних комісій районних рад, Деснянської та Новозаводської у м. Чернігові рад, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук відбувся в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 9 жовтня 2013 року.

Учасникам навчання розказували про організаційне забезпечення діяльності постійних комісій, регламент роботи, планування роботи комісії та підготовка та розгляд питань на засіданнях комісії; про особливості формування та виконання місцевих бюджетів. Окрім цього, висвітлювалися аспекти сучасного антикорупційного законодавства України та Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (наслідки укладення для України).

Час оприлюднення: 9 жовтня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ «АНАЛІЗ ВПЛИВУ АСОЦІАЦІЇ З ЄВРОПЕЙСЬКИМ СОЮЗОМ НА АГРОПРОМИСЛОВИЙ СЕКТОР ЧЕРНІГІВСЬКОГО ТА МИКОЛАЇВСЬКОГО РЕГІОНУ»

«Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського та Миколаївського регіону» – проект під такою назвою розпочинає громадська організація Сіверський інститут регіональних досліджень.

Реалізовуватиметься він за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та спрямований на аналіз очікуваного впливу Угоди про асоціацію з Європейським Союзом та посилену зону вільної торгівлі на розвиток сільських територій, а також на виробників, переробників та споживачів продукції агропромислового сектору в населених пунктах на прикладі Чернігівської та Миколаївської областей.

Передбачається проведення аналітичної роботи на регіональному рівні з питань, що раніше не розглядалися. Потім організовуватимуться публічні дискусії у формі «круглих столів» в 16 малих містах й селищах зазначених областей та підсумкові публічні дебати в м. Чернігів. З їхньою допомогою напрацьовуватимуться пропозиції та рекомендації щодо посилення позитивних та послаблення негативних ефектів у сфері АПК як наслідок від запровадження Угоди про асоціацію.

В якості експертів участь у проекті візьмуть представники Чернігівського державного інституту економіки та управління, Департаменту агропромислового розвитку та Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівського та Миколаївського центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

8 жовтня Сіверським інститутом регіональних досліджень проведено першу робочу зустріч з експертами для координації їхньої роботи та формування структури дослідження.

Час оприлюднення: 8 жовтня 2013 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052