Новини за 14 жовтня 2013р.

14 жовтня 2013 року

Навчання для групи бухгалтерів сільських, селищних, міських рад розпочалося в Чернігівському Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

14 жовтня проходить тематичний короткотерміновий семінар «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування». Бухгалтери дізнаються про соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні, світовий досвід у сфері боротьби з корупцією; останні зміни у сучасному антикорупційному законодавстві України (ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції»); систему корупційних правопорушень в Україні та особливості відповідальності за вчинення корупційних дій.

З 15 по 18 жовтня триватиме навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації (2 сесія). Під час тематичних зустрічей та конверсаторіумів розглядатимуться положення проекту нового закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»; світовий досвід територіального управління та реформування органів місцевого самоврядування, територіальної організації влади в Україні; розвиток ресурсної бази органів державної влади в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями; соціальне партнерство як фактор стабілізації ситуації на ринку праці, детінізація доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

У спеціалізованому блоці питань висвітлюватиметься порядок подання звітності до Головного управління Міндоходів у Чернігівській області; ведення бухгалтерського обліку та складання звітності в органах виконавчої влади; особливості виконання місцевих бюджетів в умовах їх казначейського обслуговування; зміни до заповнення звіту про єдиний соціальний внесок; оплата праці на основі єдиної тарифної сітки; питання контролю за дотриманням бюджетного законодавства під час використання бюджетних коштів установи.

На практичних заняттях бухгалтери вдосконалюватимуть свої знання щодо використання електронних таблиць Microsoft Excel та пошукових систем мережі Інтернет. Завершиться навчання комп’ютерним тестуванням на предмет засвоєння слухачами знань, отриманих під час двох сесій.

Час оприлюднення: 14 жовтня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052