Новини за 18 жовтня 2013р.

17 жовтня 2013 року

В рамках підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Правове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування та служби в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяла участь Олексенко Людмила Іванівна – керівник апарату Носівської районної державної адміністрації.   

Проводили семінар Підгайний Петро Михайлович – заступник директора Центру, магістр державної служби та Зінченко Сергій Васильович – керівник Чернігівської філії державного підприємства «Учбово-експертний центр НАЕР» Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів.

Під час розгляду питань щодо системи територіальної організації державного управління й місцевого самоврядування та основних аспектів проекту нового закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» Підгайний П.М., зокрема, сказав, що у практичній реалізації було виявлено численні недоліки діючого законодавства у сфері служби в органах місцевого самоврядування, тому на виконання положень Національного плану дій стосовно впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» була розпочата законопроектна робота щодо вдосконалення змісту чинного Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», свідченням якої стали проекти нової редакції Закону. Авторами законопроекту була зроблена спроба оновити методологічний і регулятивний фундамент служби в органах місцевого самоврядування, яка забезпечуватиме ефективну діяльність органів місцевого самоврядування та надання ними якісних послуг громадянам. Мета нового законопроекту – професіоналізація служби в органах місцевого самоврядування шляхом удосконалення правового регулювання відповідно до європейських принципів ефективного врядування. Петро Михайлович ознайомив присутніх з основними новелами законопроекту: про зміни в термінології, про зміну категорій та рангів, про стаж та оплату праці та пенсійне забезпечення службовців органів місцевого самоврядування тощо.

Депутатський корпус та посадові особи місцевого самоврядування місцевих рад Носівського району спільно із Зінченком Сергієм Васильовичем мали змогу ознайомитись й обговорити питання щодо правового регулювання енергозбереження; основних напрямів економії паливно-енергетичних ресурсів у промисловості, житлово-комунальному господарстві, паливно-енергетичному комплексі та бюджетній сфері; стану та перспектив впровадження нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії і альтернативного палива на Чернігівщині.

Час оприлюднення: 18 жовтня 2013 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052