«В НІЖИНІ ОБГОВОРЮВАЛИ УГОДУ ПРО АСОЦІАЦІЮ»

22 жовтня 2013 року
«В НІЖИНІ ОБГОВОРЮВАЛИ УГОДУ ПРО АСОЦІАЦІЮ»

Низка євроінтеграційних тем перебувала в центрі уваги на семінарі-тренінгу, що пройшов у Ніжинській районній раді. Його учасниками стали депутати відповідної ради та працівники її виконавчого апарату, сільські голови. Всього – понад 40 чоловік. Відкрив семінар голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, а проводив заняття директор Центру підвищення кваліфікації Володимир Бойко.

Посадовці прослухали інформацію про засади та напрями реалізації політики Східного партнерства, можливості, що відкриваються у зв’язку з цим як для України в цілому, так і для місцевих органів влади й самоврядування. Під час обговорення виявилися різні думки слухачів – частина категорично висловилися за європейську інтеграцію України, мотивуючи такий підхід власними враженнями від відвідин країн ЄС, інші наголошували на внутрішніх проблемах. Втім переважали позитивні очікування із застереженням необхідності дотримання рівноправних стосунків.

Надалі учасники семінару познайомилися з принципами належного врядування та вимогами, що висуваються у зв’язку з цим до роботи системи державного управління України. На розвиток теми були детально розглянуті складові переговорного процесу щодо Угоди про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, її структура, найближчі очікування від запровадження, насамперед ймовірний вплив на сільське господарство.

Час оприлюднення: 22 жовтня 2013 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052