«Розробка та управління проектами з питань місцевого та регіонального розвитку»

12 листопада 2013 року
«Розробка та управління проектами з питань місцевого та регіонального розвитку»

Тематичний короткотерміновий семінар щодо питань розробки та реалізації проектів розвитку територіальних громад проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 12-14 листопада 2013 р.

Впродовж трьох днів голови територіальних громад Чернігівської області опановуватимуть засади планування проектів (основи проектного менеджменту); звернуть увагу на головні вимоги до змісту та типові недоліки при поданні проектних пропозицій на Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Поряд з цим учасники навчання дізнаються про особливості формування бюджету проекту, планування кошторису видатків; управління ризиками проекту, оцінювання успішності, моніторинг реалізації проектів та критерії інноваційності проекту. Керівники територіальних громад візьмуть участь і в «круглому столі», під час якого обговорюватимуться досвід розробки, управління проектами в територіальній громаді та кращі практики щодо розробки та реалізації проектів на державному та регіональному рівні.

В рамках семінару також передбачено проведення тренінгу «Планування міжмуніципального проекту у сфері інтегрованого поводження з твердими побутовими відходами». Його модераторами стануть Андрій Артов – експерт з питань твердих побутових відходів та В’ячеслав Сороковський – експерт DESPRO з питань децентралізації та публічних послуг.

Час оприлюднення: 12 листопада 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052