Новини за 13 листопада 2013р.

12 листопада 2013 року

12 жовтня ц.р. у рамках підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади Менського району Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Розвиток інфраструктури територіальної громади України і вимоги щодо виконання Указу Президента України від 02.06.2013 № 327 «Про невідкладні заходи щодо прискорення здійснення економічних реформ».

У відкритті семінару-тренінгу взяла участь Неруш Вікторія Валентинівна – керівник апарату Менської районної державної адміністрації. Вона відзначила актуальність тематики семінару, адже на часі сьогодні, окремою темою для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування є вирішення проблем розвитку сільських громад, реалізація перспектив формування економіки сільських територій.

Проводив семінар Охріменко Ярослав Васильович – заступник начальника управління з питань зовнішніх зносин та торгівлі Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації. Він зосередив увагу присутніх на важливості розвитку необхідної інфраструктури в сільській місцевості, адже територіальна інфраструктура сільської місцевості – це соціальна, виробнича, інженерно-транспортна та інша інфраструктура на сільських територіях, які обумовлені географічними, історичними, економічними, етнічними, соціальними культурними та іншими чинниками і забезпечує збалансованість соціально-економічного розвитку цих територій.

Охріменко Я.В. озвучив розставлені Президентом України Януковичем Віктором Федоровичем пріоритети під час останнього засідання Ради регіонів у Борисполі Київської області. Зокрема, Глава держави зазначив, що пріоритети розвитку сільських територій та соціально-економічного розвитку села мають знайти відображення в новому проекті Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, а також під час розробки та доопрацювання відповідних регіональних стратегій економічного й соціального розвитку. «Сучасне українське село повинне мати розвинуту інфраструктуру – платформу для залучення інвестицій та відродження підприємницької активності. Її невід’ємною складовою має стати комплексна розбудова аграрного ринку, розвитку доріг, транспорту, житлово-комунальної та інженерної сфер. І це також повинно бути пріоритетом роботи Уряду та місцевої влади», – наголосив Президент.

Під час семінару посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці органів виконавчої влади Менського району також ознайомились й обговорили питання щодо презентації території як одного з факторів розвитку зовнішньої торгівлі й залучення інвестицій та брендінгу та ребрендінгу територій.

Час оприлюднення: 13 листопада 2013 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052