Новини за 9 грудня 2013р.

9 грудня 2013 року

9-13 грудня 2013 р. Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проводить навчання для групи новообраних голів територіальних громад. У відкритті навчання взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

У Міжнародний день боротьби з корупцією (9 грудня) керівники територіальних громад беруть участь у тематичному короткотерміновому семінарі «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування». Основна увага звертатиметься на останні зміни в сучасному антикорупційному законодавстві України (ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції»), що вступили в силу у травні-червні цього року. Також розглядатимуться соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні, світовий досвід у сфері боротьби з корупцією та особливості відповідальності за вчинення корупційних дій.

З 10 по 13 грудня триватиме навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації (2 сесія). Слухачі ознайомляться з питаннями організаційно-кадрового забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; планування діяльності, регламентом роботи органів місцевого самоврядування, положенням про постійні комісії органів місцевого самоврядування; організацією роботи зі зверненнями громадян; основними завданнями та організацією роботи з документами в органах місцевого самоврядування; відкритості та прозорості органів державної влади в контексті законодавства про доступ до публічної інформації.

В рамках тематики стосовно соціально-економічного розвитку територіальних громад учасники навчання звернуть увагу на брендування територій, форми участі громадян у місцевій демократії; розвиток ресурсної бази органів державної влади в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями; правове регулювання енергозбереження, основні напрями економії паливно-енергетичних ресурсів у промисловості, житлово-комунальному господарстві та бюджетній сфері.

Під час практичних занять голови територіальних громад оновлюватимуть свої знання з писемного ділового мовлення (типові помилки в документах, методи їх усунення) та дізнаються про можливості застосування мережі Інтернет на державній службі (правове регулювання роботи в Інтернет, використання офіційних сайтів органів влади, та сайтів об’єднань, організацій, установ).

Завершиться навчання обговоренням випускних робіт та комп’ютерним тестуванням щодо засвоєння слухачами набутих під час обох сесій знань.

Час оприлюднення: 9 грудня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052