«Професійна програма підвищення кваліфікації землевпорядників сільських, селищних рад »

27 січня 2014 року
«Професійна програма підвищення кваліфікації землевпорядників сільських, селищних рад»

Навчання землевпорядників сільських селищних рад проводить Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 27 – 31 січня 2014 р. (І сесія). У відкритті заходу взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Впродовж тижня слухачі ознайомляться з низкою питань щодо земельних відносин в Україні. Під час лекцій та конверсаторіумів розглядатимуться особливості регулювання земельних відносин у світлі нового земельного законодавства, механізми приватизації земель державних і комунальних підприємств, порядок надання сільськогосподарських земель державної власності за межами населених пунктів; визначення форм власності на землю та механізми реалізації права власності на землю громадянами; аналіз судової практики щодо врегулювання земельних правовідносин в Україні; методи забезпечення додержання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами земельного законодавства України; реалізація державної політики у сфері охорони та раціонального використання земель.

Землевпорядники опановуватимуть методичні засади складання проектів формування землеволодінь та землекористувань, розробку схем землеустрою, правові засади проведення, методику нормативної грошової оцінки земель та процедуру затвердження і оприлюднення оцінки земель. В контексті земельних відносин учасники навчання розглянуть основні аспекти юридичної відповідальності щодо запобігання і протидії корупції. Також висвітлюватимуться зміни до законодавчих актів, що регулюють порядок проходження служби в органах місцевого самоврядування; проблеми практичної реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації в діяльності представників виконавчої влади та місцевого самоврядування». Під час практичного заняття слухачі дізнаються про сучасні системи комунікації та комп’ютерні технології у діяльності органів місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 27 січня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052