Новини за 30 січня 2014р.

30 січня 2014 року

У рамках підвищення кваліфікації державних службовців Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Центр підвищення кваліфікації кадрів провів перше заняття постійно діючого тематичного семінару на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяв участь Кочерга Володимир Миколайович – заступник директора Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації. Він у своєму виступі, зокрема, сказав, що запорукою успішного виконання основних завдань із мінімізації проявів корупції є забезпечення належного рівня знань з антикорупційного законодавства як представниками державних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, так і суспільством у цілому. З одного боку, це сприяє ефективній дії встановлених законодавством превентивних антикорупційних механізмів, а з іншого – підвищує рівень правової обізнаності громадян, що зменшує ризик порушення їхніх основних прав і свобод у повсякденному житті, а також сприяє формуванню у населення нетерпимого ставлення до проявів корупції.

У ході проведення семінару начальник юридичного відділу апарату обласної державної адміністрації Мужикова Наталія Михайлівна зосередила увагу присутніх на тому, що ефективною антикорупційна політика може бути лише за умов існування реальних та дієвих інструментів протидії корупції, зокрема, і на основі інститутів відповідальності та застосування традиційних правоохоронних методів. Тобто подолати корупцію неможливо без невідворотного настання відповідальності за вчинення корупційного правопорушення. Одночасно із Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення», яким визначено склади злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, а також адміністративних корупційних правопорушень.

Учасники семінару обговорили особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень та ознайомилися із системою корупційних правопорушень в Україні.

Час оприлюднення: 31 січня 2014 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052