Професійна програма підвищення кваліфікації секретарів сільських, селищних, міських рад

3 лютого 2014 року
Професійна програма підвищення кваліфікації секретарів сільських, селищних, міських рад

Навчання секретарів сільських, селищних, міських рад проводить Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 3 по 7 лютого 2014 р. (І сесія). У відкритті заходу взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

На першій сесії слухачі звернуть увагу на правові засади діяльності органів місцевого самоврядування; основні аспекти Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про правила етичної поведінки»; практичне застосування Закону України «Про надання адміністративних послуг»; нові вимоги діловодства та оформлення документів відповідно до інструкції з діловодства Чернігівської обласної ради; засади діяльності комісій та депутатів місцевих рад; систему трудових правовідносин; методи формування гендерної чутливості у державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; аспекти Угоди про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст).

Також під час лекцій та конверсаторіумів секретарі дізнаються про правові засади державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства; державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування та зміни до законодавства щодо регулювання земельних відносин. На практичному занятті учасники навчання ознайомляться з сучасним програмним забезпеченням щодо захисту комп’ютерів від вірусів та правилами налаштування операційної системи.

Час оприлюднення: 3 лютого 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052