Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи

6 лютого 2014 року
Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи

Про перспективність залучення молоді до служби в органах державної служби та місцевого самоврядування йшлося під час організаційної зустрічі зі студентами випускних курсів вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина, які виявили бажання взяти участь у програмі залучення молоді до державної служби та служби в органах місцевого самоврядування. Захід організований та проведений Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 6 лютого 2014 р.

«Сьогодні як ніколи гостро стоїть необхідність по-новому керувати державою», – зазначив заступник голови обласної ради, доктор філософії в галузі ділового адміністрування Валентин Мельничук. Він також вказав на переваги та недоліки роботи у структурах виконавчої влади та місцевого самоврядування, побажав учасникам Програми успіхів у навчанні та досягненні поставленої мети.

Про шляхи реформування моделі органів державної влади, місцевого самоврядування, оновлення їх кадрового складу, підвищення ефективності його діяльності завдяки залученню молодих спеціалістів говорив в.о. заступника голови облдержадміністрації, магістр державної служби Юрій Музика. Начальник управління державної служби Головдежслужби України в області Валентин Дубок представив дані про відношення числа держслужбовців до загальної кількості населення та відсоток держслужбовців з фаховою освітою.

Про власний шлях до державної служби розповіли студентам учасники програми попередніх років: заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Соф’їн; головний спеціаліст відділу інформаційного забезпечення виконавчого апарату обласної ради Тетяна Міщенко; учений секретар Центру, кандидат філософських наук Людмила Чабак.

Після офіційної частини студенти написали короткі роздуми на тему: «Чим мене приваблює державна служба» про власне бачення державної служби, очікування щодо навчання під час семінару, а також пройшли тестування на предмет знання Конституції України, Закону України «Про державну службу». За його результатами формуватиметься група учасників семінару, що навчатиметься наприкінці березня.

Час оприлюднення: 7 лютого 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052