Презентація «Історії української естетичної думки», підготовленої чернігівськими науковцями

17 лютого 2014 року
Презентація «Історії української естетичної думки»,підготовленої чернігівськими науковцями

Презентація колективної монографії «Історія української естетичної думки», підготовленої представниками Чернігівської естетичної школи, відбудеться 20 лютого 2014 року. Праця чернігівських авторів є першим такого роду виданням, здійсненим на теренах незалежної України.

В дослідженні розгортається широка історична панорама становлення і розвитку естетичної думки України з часів її прадавнього населення до початку ХХІ століття. Розглянуто основні етапи формування донаукової і наукової естетики, особливості українського естетичного дискурсу в його зв’язках з етнокультурою, мистецтвом, літературно-художньою критикою. Основні ідеї, принципи і понятійний тезаурус української естетичної думки аналізуються в контексті вітчизняних духовних традицій і спільноєвропейського культурного спадку. Видання має майже енциклопедичний характер.

Під час презентації автори-науковці розкажуть про специфіку роботи над колективною монографією, розкриють основний зміст її розділів.

До участі у заході запрошуються науковці, викладачі, аспіранти, студенти гуманітарних і художньо-творчих спеціальностей, журналісти, представники громадськості та всі ті, кого цікавить зазначена тематика.

Початок заходу: 20 лютого 2014 року о 13.30.

Місце проведення: конференц-зал будинку засідань Чернігівської обласної ради за адресою пр-т Миру, 43.

Тел. для довідок: 676-052, 067-461-73-86.

***

Професійна програма підвищення кваліфікації бухгалтерів сільських, селищних, міських рад

Навчання бухгалтерів сільських, селищних, міських рад проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 17 по 21 лютого 2014 р. (І сесія). У відкритті заходу взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Під час першої сесії розглядатимуться правові засади діяльності органів місцевого самоврядування; матеріальна і фінансова основа місцевого самоврядування; планування та використання коштів місцевих бюджетів; питання бухгалтерського обліку (нарахування зносу, складання меморіальних ордерів, ведення головної книги); індексація та корегування заробітної плати; процедури подання звітів про зайнятість і працевлаштування інвалідів. Увага слухачів звертатиметься й на практику взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з політичними партіями та громадськими організаціями; аспекти Угоди про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст); практику підготовки та запровадження програм соціально-економічного та культурного розвитку, цільових програм; оренду земель як важливу складову розвитку товарних земельних відносин і соціального захисту селян.

На практичних заняттях бухгалтери удосконалюватимуть свої знання щодо ведення бухгалтерського обліку за допомогою електронних таблиць Місrosoft Ехсеl та пошукових систем мережі Internet. В рамках навчання його учасники візьмуть участь у «круглому столі» з актуальних питань бухгалтерського обліку та звітності в бюджетній сфері.

Час оприлюднення: 17 лютого 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052