Новини за 20 лютого 2014р.

20 лютого 2014 року

У рамках підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Чернігівського району Центр підвищення кваліфікації кадрів провів тематичний короткотерміновий семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У роботі семінару-тренінгу взяв участь голова Чернігівської районної державної адміністрації Ганжа Микола Миколайович та голова Чернігівської районної ради Литвин Михайло Борисович.

Проводив семінар заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Меженний Сергій Олександрович.

У ході проведення семінару-навчання особливу увагу приділялося питанням визначення поняття корупції, корупційного правопорушення, конфлікту інтересів на державній службі, суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення та суб’єктів, які здійснюватимуть заходи щодо запобігання та протидії корупції. Сергій Олександрович ознайомив всіх присутніх із новаціями в законодавстві щодо боротьби з корупцією. А саме, присутніх було поінформовано про види відповідальності за корупційні правопорушення,  про відшкодування збитків, шкоди, завданих державі внаслідок корупційного правопорушення. Також учасники семінару-навчання дізнались про існуючі обмеження щодо осіб, які звільнилися з посад або припинили діяльність, пов`язану з виконанням функцій держави, місцевого самоврядування; обмеження щодо використання службового становища, щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, щодо одержання подарунків (пожертв), щодо роботи близьких осіб, щодо порядку заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік та ін.

Час оприлюднення: 21 лютого 2014 року

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052