Молодь – на державну службу

24 березня 2014 року
Молодь – на державну службу

Cтуденти випускних курсів вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина, які виявили бажання працювати в органах державної влади та місцевого самоврядування, 24 березня прийшли на навчання до Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Впродовж двох тижнів вони відвідуватимуть заняття за програмою тематичного короткотермінового семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи». Перед учасниками програми виступив директор Центру Володимир Бойко.

Студенти ознайомляться з системою навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; розглянуть місцеве самоврядування як фактор демократизації суспільства; дізнаються про основні завдання та пріоритети державної служби (напрями реформування); сучасний стан та тенденції розвитку політичної системи України; положення Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС: наслідки укладення для України.

Представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування розповідатимуть про організаційне забезпечення діяльності місцевих рад; практику діяльності районних державних адміністрацій та районних рад; особливості роботи органів Державного реєстру виборців, критерії ефективності діяльності управлінських органів і посадових осіб; основні напрями бюджетної, податкової, державної гуманітарної та соціальної політики; антикорупційне законодавство України та застосування інформаційних технологій в роботі органів влади. Також звертатиметься увага на гендерні аспекти державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; лідерство як соціально-психологічний феномен та аспекти професійної етики державного службовця та посадової особи органів місцевого самоврядування.

На другому тижні навчання студенти стажуватимуться в органах виконавчої влади і органах місцевого самоврядування, маючи змогу осягнути специфіку відповідних галузей державного управління на практиці.

За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування учасники програми отримають сертифікати про підвищення кваліфікації та будуть зараховані до кадрового резерву на посади державних службовців.

Час оприлюднення: 24 березня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Професійна програма підвищення кваліфікації секретарів сільських, селищних, міських рад

Навчання секретарів сільських, селищних, міських рад триває в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 24 по 28 березня 2014 р. (І сесія).

Під час тематичних зустрічей та конверсаторіумів висвітлюватимуться питання про сільські та селищні ради в системі органів місцевого самоврядування, постійні та інші комісії місцевих рад; засади ефективності діяльності управілнських органів і посадових осіб; нові вимоги діловодства та оформлення документів відповідно до інструкції з діловодства Чернігівської обласної ради; основні аспекти Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про правила етичної поведінки»; систему трудових правовідносин; аспекти Угоди про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст).

Учасники навчання звернуть увагу на стан призначення соціальних допомог у Чернігівській області; порядок оформлення субсидій; державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; правові засади державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства; порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування та зміни до законодавства щодо регулювання земельних відносин. На практичному занятті cекретарі дізнаються про можливості електронної пошти та користування пошуковими системами мережі Internet.

Час оприлюднення: 24 березня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052