Новини за 4 квітня 2014р.

4 квітня 2014 року

у рамках підвищення кваліфікації державних службовців Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури обласної державної адміністрації та державного архіву області провів перше заняття постійно діючого тематичного семінару на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

Проводив семінар заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Меженний Сергій Олександрович.

Учасники семінару обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Час оприлюднення: 4 квітня 2014 року

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Регулювання містобудівної діяльності (генеральний план населеного пункту)

Виїзний тематичний короткотерміновий семінар-тренінг під такою назвою було проведено для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Семенівського району. Відкрив захід в.о голови районної державної адміністрації Станіслав Валентинович Черниш.

Під час семінару посадовці ознайомилися з такими питаннями: законодавство у сфері містобудівної діяльності; зміст управління у сфері містобудівної діяльності та шляхи його реалізації; планування територій на державному, регіональному, районному та місцевому рівнях; містобудівна документація на місцевому рівні (генеральний план населеного пункту, план зонування території, детальний план території) та необхідність її актуалізації й оновлення.

Провела навчання викладач Центру Валентина Станіславівна Гонца.

Час оприлюднення: 04 квітня 2014 року

Виконавець: Карпенко Т.К.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Зустріч керівництва Чернігова та області зі студентами вузів

На завершення семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» його учасники – студенти-випускники вузів міст Чернігова та Ніжина пройшли підсумкове тестування та мали нагоду поспілкуватися з керівниками міста та області.

Вже традиційно в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів зі студентами провів зустріч чернігівський міський голова Олександр Соколов. Він розповідав про специфіку діяльності виконавчих органів влади та органів місцевого самоврядування, наводив приклади з власного досвіду роботи щодо вирішення питань, пов’язаних з економікою, соціальною сферою, розвитком інфраструктури м. Чернігова.

У подальшій дискусії йшлося про адміністративну реформу та пов’язане з нею реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування. Зокрема, студенти цікавилися, наскільки ці зміни вплинуть на можливості їхнього працевлаштування на службу до структур виконавчої влади та місцевого самоврядування. Наступні питання стосувалися джерел наповнення державного та місцевих бюджетів, а також чи допоможе планована децентралізація фінансів подолати корупцію та нецільові розтрати державних коштів. Учасники зустрічі також говорили про можливості туристичного, історико-культурного потенціалу Чернігова, збереження його пам’яток, розвитку міських територій для відпочинку (що буде на місці пам’ятника В. Леніну, чи стане Стрижень в майбутньому придатним для купання тощо).

Також до студентів звернувся перший заступник – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Журман. Він зауважив, що до недавнього часу державна служба залишалася неооціненою, що певною мірою й сформувало упереджене ставлення у суспільстві до державних службовців як чиновників-бюрократів. Останні події в державі зумовили необхідність докорінної перебудови всієї управлінської галузі. Її подальше успішне реформування багато в чому буде залежати від приходу до владних структур саме молодих, освічених та свідомих фахівців. Наостанок він привітав студентів із закінченням навчання, вручивши відповідні сертифікати учасникам програми та закликав молодих людей реалізувати свій потенціал на користь України саме на службі в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 04 квітня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052