«Особливості здійснення бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, адаптація до норм європейського законодавства»

20 травня 2014 року
«Особливості здійснення бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, адаптація до норм європейського законодавства»

Тематичний короткотерміновий семінар для головних бухгалтерів апаратів райдержадміністрацій та виконавчих апаратів районних рад проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 20-21 травня 2014 року. У відкритті заходу взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Під час навчання бухгалтери звернуть увагу на актуальні питання ведення бухгалтерського обліку та складання звітності за місяць та квартал в органах місцевого самоврядування та органах виконавчої влади; перевірку стану бухгалтерського обліку та достовірності звітності; планування та використання коштів бюджетів органів місцевого самоврядування та органів місцевих органів виконавчої влади; особливості оренди майна бюджетних установ та порядок індексації та коригування заробітної плати.

Окрім цього, слухачі розглянуть положення Угоди про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст) та отримають практичні поради щодо надання податкової звітності з фізичних осіб (єдиний соціальний внесок).

***

Організація роботи з виплати пенсій в органах Пенсійного фонду України на базі комп’ютерних технологій

Тематичний короткостроковий семінар для спеціалістів по супроводу автоматизованої обробки пенсійної документації (ASOPD/KOMTEX-W) управлінь Пенсійного фонду України в містах та районах в Чернігівській області проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 20 по 23 травня 2014 р.

Під час навчання його учасники розглянуть правові аспекти виплати та призначення пенсій; використання програмного забезпечення в органах Пенсійного фонду України; положення Угоди про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст).

Програмою навчання запланована серія практичних занять, присвячених адмініструванню АСОПД/КОМТЕХ; організації роботи по призначенню, виплаті пенсій за допомогою АСОПД/КОМТЕХ; організації та веденню довідникової інформації на базі АСОПД/КОМТЕХ, проведенню контролю електронної бази пенсіонерів; формуванню зведених документів та статистичних звітів за допомогою АСОПД/КОМТЕХ. Також слухачі ознайомляться з роботою з ПТК «Паспорт системи», проведенням пакетних операцій та взаємодією між підсистемою керування процесом обслуговування відвідувачів ПФУ “Звернення” та автоматизованою системою обробки пенсійної документації КОМТЕХ.

Час оприлюднення: 20 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052