«Актуальні питання розвитку агропромислового комплексу області та вимоги СОТ»

27 травня 2014 року
«Актуальні питання розвитку агропромислового комплексу області та вимоги СОТ»

Про сучасний стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу області з огляду на вимоги Світової організації торгівлі (СОТ) йшлося під час тематичного короткотермінового семінару для головних начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій. Захід проводиться Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 27 по 29 травня 2014 року. У відкритті взяли участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Римма Олексенко та директор Центру Володимир Бойко.

Начальники управлінь матимуть змогу обговорити стан розвитку агропромислового виробництва в І півріччі 2014 р.; стан сільських територій Чернігівщини; спрогнозувати очікуваний вплив «Угоди про асоціацію і посилену зону вільної торгівлі України з ЄС» на агропромисловий сектор Чернігівської області та висловити свої міркування з пропозиції щодо нових сортів сільськогосподарських культур під урожай 2014 року.

Під час семінару висвітлюватимуться правові засади здійснення перевірок правомірності використання земель сільгосппризначення (новели в законодавстві стосовно діяльності Держсільгоспінспекції України); аспекти природоохоронного законодавства при здійсненні господарської діяльності; актуальні питання державної реєстрації права оренди земель сільськогосподарського призначення, реєстрація права власності на об’єкти нерухомого майна, отримані в рахунок майнових паїв членів колективних сільськогосподарських підприємств.

Окрім цього, учасники семінару дізнаються про систему вивчення об’єктів сільськогосподарського виробництва походження, переліку послуг, які надає лабораторія ДУ «Чернігівська обласна фітосанітарна лабораторія» та шляхи вирішення проблем, що виникають при передачі земельних ділянок у власність та користування (в тому числі не витребуваних паїв, земельних ділянок під господарськими дворами).

***

Організація роботи центрів надання адміністративних послуг

Тематичний короткостроковий семінар для адміністраторів та працівників центрів надання адміністративних послуг відбувся в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 27 травня 2014 р. У відкритті заходу взяв участь начальник відділу розвитку підприємництва Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Роман Голомозик.

Під час лекцій та тематичних зустрічей йшлося про нормативно-правове забезпечення діяльності центрів надання адміністративних послуг (зокрема, ЗУ «Про адміністративні послуги в Україні»); надання адміністративних послуг реєстраційними службами територіальних управлінь юстиції в Чернігівській області та методичні засади складання проектів формування землеволодінь та землекористувань. Також фахівці мали нагоду ознайомитися з досвідом організації надання послуг з видачі документів дозвільного характеру через Центр надання адміністративних послуг м. Чернігова та практикою взаємодії адміністратора та адміністративних органів при здійсненні процедури надання адміністративних послуг через Центр надання адміністративних послуг м. Чернігова.

Час оприлюднення: 27 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052