«Особливості здійснення бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, адаптація до норм європейського законодавства»

29 травня 2014 року
Курс для військовослужбовців «Комп’ютерна графіка і дизайн»

Навчання за курсом «Комп’ютерна графіка і дизайн» для військовослужбовців, що звільняються або плануються на звільнення зі Збройних сил України у зв’язку з їх реформуванням розпочалося в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Навчання триватиме протягом 2 місяців в рамках Програми «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців».

Зі вступним словом до слухачів звернувся менеджер програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт. Він розповів про досвід впровадження програми в Україні та складові її фінансування. «Одне з ключових завдань програми полягає в тому, щоб зробити службу в Збройних силах більш привабливою та допомогти колишнім військовослужбовцям влаштуватися гідним чином у цивільному житті. Наша програма діє в Україні з 2000 р. і за цей час перепідготовку пройшли майже 7 тис. осіб. Цьогоріч навчання за вказаним проектом здійснюється у 26 містах України». Пан Штаудт розповів про подібні проекти, що були реалізовані або запроваджуються в країнах Африки, Балкан, Кирзистані та Росії. Також він навів приклади систем соціальної адаптації колишніх військових, що діють у Великобританії, Данії та інших країнах Європи.

У відкритті навчання також взяв участь начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Сергій Болдирєв, який відзначив, що для колишніх військовослужбовців курси з комп’ютерної підготовки є однією з важливих переваг у їх подальшому працевлаштуванні.

***

Робота місцевих державних адміністрацій і виконавчих органів міських рад по виконанню повноважень в галузі оборонної і мобілізаційної роботи, забезпеченню законності і правопорядку

Тематичний короткостроковий семінар для начальників та спеціалістів відділів взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи райдержадміністрацій, Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької міських рад, управлінь облдержадміністрації 29 – 30 травня 2014 р. проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. У відкритті навчання взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Під час навчання розглядатимуться питання щодо військового обліку та бронювання військовозобов’язаних (організація роботи та звітність); контролю за станом мобілізаційної підготовки і рівнем мобілізаційної готовності підприємств, установ, організацій (критерії та порядок їх оцінки); порядок уточнення виконавців мобілізаційних завдань в разі ліквідації та банкрутства підприємств-виконавців.

Згідно з програмою семінару висвітлюватимуться й такі аспекти, як повноваження місцевих органів виконавчої влади з оборонних питань; організація територіальної оборони в районі (місті); дотримання норм Закону України «Про державну таємницю» в практичній роботі; організація режимно-секретної роботи в органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування та заходи щодо її покращення; загальні вимоги та організаційні засади забезпечення захисту державних інформаційних ресурсів або інформації, вимога щодо захисту якої установлена законом в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах.

Час оприлюднення: 20 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052