«Особливості здійснення бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, адаптація до норм європейського законодавства»

29 травня 2014 року
Курс для військовослужбовців «Комп’ютерна графіка і дизайн»

Навчання за курсом «Комп’ютерна графіка і дизайн» для військовослужбовців, що звільняються або плануються на звільнення зі Збройних сил України у зв’язку з їх реформуванням розпочалося в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Навчання триватиме протягом 2 місяців в рамках Програми «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців».

Зі вступним словом до слухачів звернувся менеджер програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт. Він розповів про досвід впровадження програми в Україні та складові її фінансування. «Одне з ключових завдань програми полягає в тому, щоб зробити службу в Збройних силах більш привабливою та допомогти колишнім військовослужбовцям влаштуватися гідним чином у цивільному житті. Наша програма діє в Україні з 2000 р. і за цей час перепідготовку пройшли майже 7 тис. осіб. Цьогоріч навчання за вказаним проектом здійснюється у 26 містах України». Пан Штаудт розповів про подібні проекти, що були реалізовані або запроваджуються в країнах Африки, Балкан, Кирзистані та Росії. Також він навів приклади систем соціальної адаптації колишніх військових, що діють у Великобританії, Данії та інших країнах Європи.

У відкритті навчання також взяв участь начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Сергій Болдирєв, який відзначив, що для колишніх військовослужбовців курси з комп’ютерної підготовки є однією з важливих переваг у їх подальшому працевлаштуванні.

***

Робота місцевих державних адміністрацій і виконавчих органів міських рад по виконанню повноважень в галузі оборонної і мобілізаційної роботи, забезпеченню законності і правопорядку

Тематичний короткостроковий семінар для начальників та спеціалістів відділів взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи райдержадміністрацій, Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької міських рад, управлінь облдержадміністрації 29 – 30 травня 2014 р. проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. У відкритті навчання взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Під час навчання розглядатимуться питання щодо військового обліку та бронювання військовозобов’язаних (організація роботи та звітність); контролю за станом мобілізаційної підготовки і рівнем мобілізаційної готовності підприємств, установ, організацій (критерії та порядок їх оцінки); порядок уточнення виконавців мобілізаційних завдань в разі ліквідації та банкрутства підприємств-виконавців.

Згідно з програмою семінару висвітлюватимуться й такі аспекти, як повноваження місцевих органів виконавчої влади з оборонних питань; організація територіальної оборони в районі (місті); дотримання норм Закону України «Про державну таємницю» в практичній роботі; організація режимно-секретної роботи в органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування та заходи щодо її покращення; загальні вимоги та організаційні засади забезпечення захисту державних інформаційних ресурсів або інформації, вимога щодо захисту якої установлена законом в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах.

Час оприлюднення: 20 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Використання твердих побутових відходів у житлово-комунальному господарстві»

28 травня 2014 року
«Використання твердих побутових відходів у житлово-комунальному господарстві»

Таку назву має дводенний семінар, що 28 – 29 травня 2014 р. проводиться Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для голів територіальних громад, спеціалістів департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури, відділів житлово-комунального господарства райдержадміністрацій.

Програмою навчання передбачено висвітлення аспектів природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами (зокрема основних аспектів ЗУ «Про відходи» від 5 березня 1998 р.); сучасних вимог до охорони навколишнього природного середовища в світлі вимог санітарного законодавства; питань щодо реалізації тарифної політики у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Фахівці ознайомляться з процедурою відведення земельних ділянок для полігонів твердих побутових відходів; схемами санітарного очищення населених пунктів (маршрути вивезення побутових відходів); правилами визначення норм надання послуг з вивезення побутових відходів та їх паспортизацією.

Час оприлюднення: 28 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Актуальні питання розвитку агропромислового комплексу області та вимоги СОТ»

27 травня 2014 року
«Актуальні питання розвитку агропромислового комплексу області та вимоги СОТ»

Про сучасний стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу області з огляду на вимоги Світової організації торгівлі (СОТ) йшлося під час тематичного короткотермінового семінару для головних начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій. Захід проводиться Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 27 по 29 травня 2014 року. У відкритті взяли участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Римма Олексенко та директор Центру Володимир Бойко.

Начальники управлінь матимуть змогу обговорити стан розвитку агропромислового виробництва в І півріччі 2014 р.; стан сільських територій Чернігівщини; спрогнозувати очікуваний вплив «Угоди про асоціацію і посилену зону вільної торгівлі України з ЄС» на агропромисловий сектор Чернігівської області та висловити свої міркування з пропозиції щодо нових сортів сільськогосподарських культур під урожай 2014 року.

Під час семінару висвітлюватимуться правові засади здійснення перевірок правомірності використання земель сільгосппризначення (новели в законодавстві стосовно діяльності Держсільгоспінспекції України); аспекти природоохоронного законодавства при здійсненні господарської діяльності; актуальні питання державної реєстрації права оренди земель сільськогосподарського призначення, реєстрація права власності на об’єкти нерухомого майна, отримані в рахунок майнових паїв членів колективних сільськогосподарських підприємств.

Окрім цього, учасники семінару дізнаються про систему вивчення об’єктів сільськогосподарського виробництва походження, переліку послуг, які надає лабораторія ДУ «Чернігівська обласна фітосанітарна лабораторія» та шляхи вирішення проблем, що виникають при передачі земельних ділянок у власність та користування (в тому числі не витребуваних паїв, земельних ділянок під господарськими дворами).

***

Організація роботи центрів надання адміністративних послуг

Тематичний короткостроковий семінар для адміністраторів та працівників центрів надання адміністративних послуг відбувся в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 27 травня 2014 р. У відкритті заходу взяв участь начальник відділу розвитку підприємництва Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Роман Голомозик.

Під час лекцій та тематичних зустрічей йшлося про нормативно-правове забезпечення діяльності центрів надання адміністративних послуг (зокрема, ЗУ «Про адміністративні послуги в Україні»); надання адміністративних послуг реєстраційними службами територіальних управлінь юстиції в Чернігівській області та методичні засади складання проектів формування землеволодінь та землекористувань. Також фахівці мали нагоду ознайомитися з досвідом організації надання послуг з видачі документів дозвільного характеру через Центр надання адміністративних послуг м. Чернігова та практикою взаємодії адміністратора та адміністративних органів при здійсненні процедури надання адміністративних послуг через Центр надання адміністративних послуг м. Чернігова.

Час оприлюднення: 27 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Особливості здійснення бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, адаптація до норм європейського законодавства»

22 травня 2014 року
«Особливості здійснення бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, адаптація до норм європейського законодавства»

Тематичний короткотерміновий семінар для головних бухгалтерів структурних підрозділів Чернігівської облдержадміністрації проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 22 травня 2014 року.

Під час тематичних зустрічей та конверсаторіумів слухачі дізнаються про актуальні питання ведення бухгалтерського обліку та складання звітності за місяць та квартал в органах виконавчої влади; оформлення пакету документів від бюджетних організацій при виході держслужбовців на пенсію та отримають практичні поради щодо надання податкової звітності.

Час оприлюднення: 22 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Особливості здійснення бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, адаптація до норм європейського законодавства»

20 травня 2014 року
«Особливості здійснення бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, адаптація до норм європейського законодавства»

Тематичний короткотерміновий семінар для головних бухгалтерів апаратів райдержадміністрацій та виконавчих апаратів районних рад проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 20-21 травня 2014 року. У відкритті заходу взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Під час навчання бухгалтери звернуть увагу на актуальні питання ведення бухгалтерського обліку та складання звітності за місяць та квартал в органах місцевого самоврядування та органах виконавчої влади; перевірку стану бухгалтерського обліку та достовірності звітності; планування та використання коштів бюджетів органів місцевого самоврядування та органів місцевих органів виконавчої влади; особливості оренди майна бюджетних установ та порядок індексації та коригування заробітної плати.

Окрім цього, слухачі розглянуть положення Угоди про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст) та отримають практичні поради щодо надання податкової звітності з фізичних осіб (єдиний соціальний внесок).

***

Організація роботи з виплати пенсій в органах Пенсійного фонду України на базі комп’ютерних технологій

Тематичний короткостроковий семінар для спеціалістів по супроводу автоматизованої обробки пенсійної документації (ASOPD/KOMTEX-W) управлінь Пенсійного фонду України в містах та районах в Чернігівській області проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 20 по 23 травня 2014 р.

Під час навчання його учасники розглянуть правові аспекти виплати та призначення пенсій; використання програмного забезпечення в органах Пенсійного фонду України; положення Угоди про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст).

Програмою навчання запланована серія практичних занять, присвячених адмініструванню АСОПД/КОМТЕХ; організації роботи по призначенню, виплаті пенсій за допомогою АСОПД/КОМТЕХ; організації та веденню довідникової інформації на базі АСОПД/КОМТЕХ, проведенню контролю електронної бази пенсіонерів; формуванню зведених документів та статистичних звітів за допомогою АСОПД/КОМТЕХ. Також слухачі ознайомляться з роботою з ПТК «Паспорт системи», проведенням пакетних операцій та взаємодією між підсистемою керування процесом обслуговування відвідувачів ПФУ “Звернення” та автоматизованою системою обробки пенсійної документації КОМТЕХ.

Час оприлюднення: 20 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Європейський досвід подолання корупції – українські реалії та перспективи

14 травня 2014 року
Європейський досвід подолання корупції – українські реалії та перспективи

Антикорупційний досвід провідних країн світу та можливості подолання корупції в Україні обговорювалися під час зустрічі з директором Київського офісу Інституту Кеннана, кандидатом філологічних наук Ярославом Пилинським в форматі міжрегіональної веб-конференції «Антикорупційне законодавство ЄС та його пристосування до українських реалій». Захід проведений 14 травня 2014 р. Сіверським інститутом регіональних досліджень спільно з Чернігівським центром європейської інформації, Товариством «Український Народний Дім в Чернівцях» та Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації за підтримки проекту «Дні Європи-2014. Діалоги про цінності». Участь у дискусії мали змогу взяти представники місцевого самоврядування, державні службовці, науковці, представники громадськості, ЗМІ Житомира, Івано-Франківська, Кіровограда, Полтави, Рівного, Сум, Херсона, Хмельницького, Чернівців та Чернігова.

«Тема корупції, на жаль, занадто злободенна та модна, – зауважив Ярослав Пилинський. – Вона не є сучасним явищем, а існує з давніх-давен. Перша згадка про неї як про велике зло міститься ще в Біблії. Є свідчення того, що ця проблема заважала вже урядувати в стародавньому Єгипті, Шумері, Греції; про неї пише Аристотель у своїй «Політиці». В добу Середньовіччя одним з найхарактерніших проявів корупції був продаж індульгенцій римо-католицькою церквою як перепусток для грішників до раю. У XVIII – XIX ст. корупція руйнувала державне управління Великобританії, США та інших країн».

На сьогоднішній день вже накопичений значний як позитивний, так і негативний світовий досвід боротьби з корупцією. Прийняття лише самих антикорупційних законів є явно недостатнім. Однією з найважливіших засад подолання саме передумов корупції є чітко виписане законодавство держави загалом, що виключає будь-яке маніпулювання та багатозначність трактування його положень. Важливу роль відіграє також відпрацьована десятиліттями система виборів державного, місцевого керівництва та система контролю за ними, в якій відповідальність депутатів означає відповідальність урядовців. Тому не виключено, що якби Україна на самому початку своєї незалежності поклала в основу свого законодавства найкращі європейські та світові зразки, поступово адаптуючи їх до вітчизняних умов, масштаби корупції були б зараз набагато меншими.

Час оприлюднення: 14 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні

13 травня 2014 року
Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні

Під такою назвою в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення з 13 по 16 травня 2014 р. проходить семінар для спеціалістів з питань організації здійснення закупівель за бюджетні кошти. Навчання проводиться відповідно до листа Мінекономрозвитку України від 18 лютого 2014 р. № 3305-13/5638-08. Навчальна програма погоджена облдержадміністрацією та обласною радою.

Учасники семінару ознайомляться з останніми змінами у нормативно-правовій базі щодо державних закупівель в Україні (Закон України «Про здійснення державних закупівель» та ін.); розглянуть основні положення та функції комітету з конкурсних торгів, порядок оприлюднення інформації щодо закупівель; особливості закупівель за рамковими угодами; організації та проведення відкритих торгів, двоступеневих торгів; організації і проведення попередньої кваліфікації учасників, запиту цінових пропозицій.

Фахівці опрацьовуватимуть порядок підготовки документації конкурсних торгів; специфіку укладання договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти; порядок звітності щодо здійснення державних закупівель; питання відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель, державного регулювання, контролю у сфері закупівель та типові порушення під час проведення процедур державних закупівель.

Також спеціалісти звернуть увагу на засади планування закупівель; порядок розкриття пропозицій конкурсних торгів; методику оцінки та порівняння пропозицій конкурсних торгів та відповідальність за порушення законодавства у сфері закупівель. Під час практичного заняття слухачі опановуватимуть порядок проведення процедури закупівлі товарів, робіт чи послуг та оформлення необхідної документації. По завершенню семінару його учасники пройдуть контрольний тест на предмет засвоєння отриманих знань.

Час оприлюднення: 13 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

у рамках підвищення кваліфікації державних службовців Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Центр підвищення кваліфікації кадрів провів перше заняття постійно діючого тематичного семінару на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяв участь Левочко Олександр Володимирович – перший заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації, який у своєму виступі відзначив актуальність обраної теми семінару, ним було підкреслено, що практика проведення таких семінарів сприяє покращенню обізнаності державних службовців із новим антикорупційним законодавством.

Проводив семінар заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Меженний Сергій Олександрович.

Учасники семінару обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Час оприлюднення: 12 травня 2014 року

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

Професійна програма підвищення кваліфікації бухгалтерів сільських, селищних, міських рад

12 травня 2014 року

Навчання бухгалтерів сільських, селищних, міських рад триває в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 12 по 16 травня 2014 р.

Під час першої сесії слухачі звернуть увагу на матеріальну та фінансову основу місцевого самоврядування; планування та використання коштів місцевих бюджетів; питання бухгалтерського обліку (нарахування зносу, складання меморіальних ордерів, ведення головної книги); індексацію та корегування заробітної плати; процедуру подання звітів про зайнятість і працевлаштування інвалідів; питання оренди земель як важливу складову розвитку товарних земельних відносин і соціального захисту селян.

Представники місцевого самоврядування ознайомляться із засадами ефективності діяльності управлінських органів і посадових осіб; соціального партнерства як фактору стабілізації ситуації на ринку праці (детінізація доходів та відносин у сфері зайнятості населення); практикою підготовки та запровадження програм соціально-економічного та культурного розвитку; особливостями антикорупційного законодавства ЄС; положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

На практичних заняттях бухгалтери удосконалюватимуть свої знання у галузі ділового українського мовлення; ведення бухгалтерського обліку за допомогою електронних таблиць Місrosoft Ехсеl та користування пошуковими системами мережі Internet.

Час оприлюднення: 12 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

В рамках щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» Чернігівський центр підвищення кваліфікації кадрів 12 – 13 травня 2014 р. проводить тематичний короткотерміновий семінар для учасників ІІ туру зазначеного конкурсу. У відкритті заходу взяв участь начальник управління державної служби Головдержслужби України в області Валентин Дубок.

Під час семінару держслужбовці дізнаються про засади реформування державної служби, ефективності державного управління; опрацюють основні аспекти нового антикорупційного законодавства України, Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію»; дізнаються про професійно-етичні вимоги до поведінки представників органів державної влади та аспекти комунікативної компетентності державних службовців.

На практичних заняттях учасники конкурсу покращуватимуть свої вміння щодо збору та пошуку інформації в мережі Інтернет, її обробки та візуалізації; вчитимуться готувати звіт та презентацію; опановуватимуть засади культури мовлення як складоої адміністративної культури та вимоги щодо оформлення організаційно-розпорядчих документів.

Час оприлюднення: 12 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 7 травня 2014р.

6 травня 2014 року

Центр підвищення кваліфікації кадрів провів друге заняття постійно діючого тематичного короткотермінового семінару на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» для державних службовців Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури обласної державної адміністрації, а також державного архіву області.

Проводив семінар викладач Центру Бугрим Олександр Миколайович, у ході якого ознайомив присутніх із дисциплінарною, адміністративною, цивільно-правовою та кримінальною відповідальністю за різні правопорушення у сфері корупції, дав відповіді на численні запитання державних службовців. За підсумками заняття усі учасники семінару отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 7 травня 2014 року

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

Основні напрямки діяльності служб у справах дітей у сфері профілактики соціального сирітства

06 травня 2014 року
Основні напрямки діяльності служб у справах дітей у сфері профілактики соціального сирітства

Тематичний короткотерміновий семінар для працівників служб у справах дітей Чернігівської області проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 6 – 7 травня 2014 р. У відкритті навчання взяли участь начальник служби у справах дітей Чернігівської ОДА Людмила Зеленько та директор Центру Володимир Бойко.

Тематика семінару охоплює основні напрями діяльності органів місцевої влади щодо захисту прав та законних інтересів дітей. Слухачі дізнаються про реалізацію прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання у сім’ї; розглянуть практичні аспекти застосування постанови КМУ від 08.10.2008 р. № 905 «Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей; звернуть увагу на питання функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу в області, аналіз якості та термінів подання звітності щодо діяльності ПС та ДБСТ, здійснення контролю за їх діяльністю.

Учасники навчання ознайомляться з новими підходами у роботі з дітьми та сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах; порядком взаємодії суб’єктів соціальної роботи у виявленні сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та ведення службами у справах дітей обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Також розглядатиметься організація та забезпечення контролю за виконанням документів, робота зі зверненнями громадян в службах у справах дітей області; особливості надання психіатричної допомоги дітям; порядок встановлення віку дитини, яка залишилася без піклування батьків та потребує соціального захисту.

В рамках семінару фахівці служб у справах дітей візьмуть участь серії зустрічей за «круглим столом», під час яких обговорюватимуться засади співпраці служб у справах дітей з центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з питань влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання; питання взаємодії органів внутрішніх справ, охорони здоров’я та служб у справах дітей у ході складання акту про дитину покинуту в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров’я або яку відмовились забрати батьки чи інші родичі, про підкинуту чи знайдену дитину.

Час оприлюднення: 6 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Відбувся перегляд та обговорення фільму «Виховання Уляни»

У приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації 6 травня проходив перегляд та обговорення фільму «Виховання Уляни», наданого Міжнародним фестивалем документальних фільмів про права людини DOCUDAYS UA. Показ був організований в рамках Днів Європи в Україні. Серед глядачів – освітяни, представники закладів культури, ЗМІ, працівники служб у справах дітей.

У фільмі показано долю 9-річної особистості, перед якою безсилі всі педагогічні закони. Сестри з Общини нових святомучеників, де виховують Уляну, вважають її генетично зіпсованою. З нею не може дати раду навіть матінка Вєньяміна, колишній професійний педагог, яка стала православною вихователькою сиріт.

Перегляд фільму не залишив присутніх байдужими та викликав досить суперечливі почуття. Насамперед, «це може бути де завгодно, але тільки не в нас». Настільки доцільним та ефективним є таке ортодоксальне релігійне виховання? Можливо, таким шляхом можна прищепити дитині навички самообслуговування, певні моральні принципи, любов до праці тощо. Але чи зможе вона після цього жити в сучасному світі XXI ст. і наскільки така практика враховує психологічні особливості особистості, що тільки-но почала формуватися.

Час оприлюднення: 6 травня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В., Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Нагадаємо, що всі покази Docudays UA відбуваються у партнерстві з “Днями Європи в Україні”, організованими Мережею Центрів Європейської інформації України http://ukrcei.org/. Покази відубудуться у 15 областях України з 18 квітня по 18 травня 2014 року.

Дні Європи в Україні відбуваються вже втретє у форматі єдиної кампанії в різних регіонах України.

Docudays UA – неполітичний фестиваль. Та він – про права людини і про те, що в кожного з нас завжди є вибір: змиритися з диктаторським режимом, чи боротися за перемогу демократії. Сьогодні від вибору кожного з нас залежить майбутнє України.

Слідкуйте за нами на www.docudays.org.ua

Лайкайте на www.facebook.com/DocudaysUA

Твітніть на www.twitter.com/DocudaysUA