«3 червня 2014 року»

3 червня 2014 року

Центр підвищення кваліфікації кадрів провів друге заняття постійно діючого тематичного короткотермінового семінару на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» для державних службовців Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Проводив семінар викладач Центру Бугрим Олександр Миколайович, у ході якого ознайомив присутніх із дисциплінарною, адміністративною, цивільно-правовою та кримінальною відповідальністю за різні правопорушення у сфері корупції, дав відповіді на численні запитання державних службовців. За підсумками заняття усі учасники семінару отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 4 червня 2014 року

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Ділове українське мовлення та комунікативна компетентність державних службовців як елемент модернізації системи державної служби та місцевого самоврядування

За програмою постійно діючого семінару 4 червня 2014 р. Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проводить навчання з питань українського ділового мовлення. Участь у заході беруть спеціалісти апарату, управлінь та відділів Чернігівської облдержадміністрації та виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Під час занять розглядатимуться засади нормотворчості органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування (особливості складання, оформлення та редагування управлінських актів); практичні аспекти реалізації ЗУ «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію»; організація документообігу, порядок обробки документів, реєстрація та контроль документів. Окрім цього, слухачі дізнаються про етику ділового спілкування, види усного спілкування та опановуватимуть основи майстерності публічного виступу.

Час оприлюднення: 4 червня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Як мінімізувати можливі негативні наслідки перехідного періоду після підписання Угоди про асоціацію з ЄС

На рівні свідомості ми вже приготувалися до змін, які відбудуться у сільському господарстві внаслідок підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Питання в тому, як зробити ці зміни позитивними та використати надані ЄС можливості – зазначили учасники публічного заходу в місті Носівка, який був проведений 3 червня 2014 року.

«Круглий стіл» організовано Сіверським інститутом регіональних досліджень у партнерстві з Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації за підтримки МФ «Відродження».

Представники домогосподарств, органів місцевого самоврядування, виробники та переробники продукції агропромислового сектору, що взяли участь у «круглому столі», розуміють необхідність та невідворотність змін у сільському господарстві, яке на сьогоднішній день знаходиться у досить важкому стані. Водночас основні питання для аграріїв Носівського району Чернігівщини – з чого почати зміни та як мінімізувати можливі негативні наслідки перехідного періоду. На відміну від власників великих фермерських господарств, агрохолдингів, представники малого бізнесу та домогосподарств з певним побоюванням очікують на підвищення вимог до якості своєї продукції. Адже їх фінансовий стан не дозволяє вкладати значні кошти в модернізацію виробництва, закупівлю безпечних засобів захисту рослин тощо. Тому особливо актуальним постає питання зайнятості сільського населення, особливо у віддалених від великих міст районах. Як наслідок, без втручання держави, це ставить під загрозу існування малих населених пунктів як таких.

Відтак, як зазначили експерти проекту: представник Департаменту агропромислового розвитку Ганна Сич та кандидат економічних наук, доцент кафедри Чернігівського державного інституту економіки і управління Михайло Селінний, необхідними є термінові дії аграріїв щодо переорієнтації своїх господарств, кооперації, або ж пошуку нових форм зайнятості в аграрному секторі (зокрема, розвиток зеленого туризму).

Що ж до основних позитивних очікувань від Угоди про асоціацію з ЄС, то на думку учасників публічного заходу, це має бути зміна підходів до технологій вирощування сільськогосподарських культур, повернення до стандартів (дотримання сівозміни, застосування добрив, покращення діяльності відповідних лабораторій тощо).

Дослідження здійснено групою експертів в рамках проекту «Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського та Миколаївського регіону», що реалізується громадською організацією «Сіверський інститут регіональних досліджень» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження».

Час оприлюднення: 4 червня 2014 року

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052