«Засідання прес-клубу «Ділове слово» на тему: «Ніжинець Роман Бжеський – громадський діяч та публіцист» »

15 липня 2014 року
«Засідання прес-клубу «Ділове слово» на тему: «Ніжинець Роман Бжеський – громадський діяч та публіцист»»

17 липня 2014 року відбудеться Засідання прес-клубу «Ділове слово» на тему: «Ніжинець Роман Бжеський – громадський діяч та публіцист».

В засіданні візьме участь дочка діяча – Маргарита Бжеська-Андраде (живе тепер в Сальвадорі, Бразилія),     яка поділиться спогадами про батька та розкаже про книги Р. Бжеського, які мають вийти в Україні. Також будуть присутні: Юлія Олійник – директор Видавництва ТЕМПОРА в Києві, яке публікує збірник Спогадів і статей Романа Бжеського з 1920-30-их років та   Генадій Іванущенко – член Вечної ради ЦДВР (Центру дослідження визвольного руху , Львів-Київ-Лондон) та упорядник архівної колекції Романа Бжеського.

Місце проведення: вул. Белінського, 11 (зал засідань Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю).

Дата: 17 липня 2014 р.

Час: 11.00

Час оприлюднення: 15 липня 2014 року

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«В Чернігові обговорювали Програму територіальної співпраці між Україною та Республікою Білорусь »

11 липня 2014 року
«В Чернігові обговорювали Програму територіальної співпраці між Україною та Республікою Білорусь»

В рамках Проекту підтримки регіонального співробітництва країн Східного Партнерства 11 липня 2014 року відбулися громадські консультації щодо Програми територіальної співпраці між Україною та Республікою Білорусь. Захід організовано та проведено за сприяння Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади. Його учасниками стали більше 30 представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств та засобів масової інформації.

«Європейський Союз вже досить тривалий час надає значної уваги налагодженню територіальної співпраці, – зазначила експерт Проекту Любов Паливода . – Це зумовлено великою різницею в розвитку між сусідніми країнами, їх столицями та прикордонними територіями. З огляду на це був запущений пілотний проект щодо територіальної співпраці між Україною та Республікою Білорусь».

Експерт ознайомила учасників з Програмою, її пріоритетами, напрямками, сферами фінансової підтримки, перевагами та викликами. Особливу увагу вона звернула на питання пошуку партнерів для подальшої співпраці та підвищення рівня їх спроможності до підготовки конкурентоздатних проектів.

Любов Паливода наголосила, що офіційне оголошення конкурсу орієнтовно відбудеться в жовтні-листопаді 2014 року.

Відповідаючи на запитання присутніх, експерт зазначила, що це не остання зустріч з чернігівськими учасниками. В серпні-вересні 2014 року планується проведення тренінгів з написання проектів за участю учасників Програми з української та білоруської сторін.

Проект Програми територіальної співпраці Україна-Білорусь доступний для обговорення, свої коментарі можна залишати на офіційному сайті Програми http://www.eaptc.eu/ru/program/view-belarus-ukraine.html

Час оприлюднення: 11 липня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Розроблення концепції сталого розвитку малого міста з огляду на результати навчального візиту до м. Кемптен »

7липня 2014 року
«Розроблення концепції сталого розвитку малого міста з огляду на результати навчального візиту до м. Кемптен»

Консультаційний семінар для міських та селищних голів Чернігівської області проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації 7-8 липня 2014 р. Захід здійснюється в рамках проекту «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області». Його метою є формування в учасників вміння використовувати і адаптовувати міжнародний досвід для розроблення концепції сталого розвитку міст/селищ.

Перш за все міські голови обговорять результати візиту до м. Кемптен (Баварія, ФРН), виділяючи ключові засади німецького досвіду міського господарювання, які придатні для впровадження у містах та селищах Чернігівщині. Далі, з урахуванням результатів відвідин м. Кемптен, міські та селищні очільники презентуватимуть уточнені інвестиційні візитівки міст /селищ та власне бачення їх майбутнього образу. Модератором дискусій та обговорень виступатиме керівник Інституту врядування Анатолій Чемерис.

Час оприлюднення: 7 липня 2014 року

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052