«Незалежність України: етапи державницького шляху та пріоритетні напрями розвитку Української суверенної держави»

21 червня 2014 року
«Незалежність України: етапи державницького шляху та пріоритетні напрями розвитку Української суверенної держави»

До 23 річниці відзначення Дня незалежності України на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації відбулась міжрегіональна веб-конференція «Незалежність України: етапи державницького шляху та пріоритетні напрями розвитку Української суверенної держави». В ній взяли участь представники представники органів державної виконавчої влади, викладачі вищих навчальних закладів Чернігова, Херсона, Луцька.

Під час конференції порушувалися важливі питання сучасної політичної ситуації в Україні. Зокрема Володимир Бобруйко – заступник начальника Головного управління юстиції в Чернігівській області, нагадав про конституційне закріплення державного суверенітету, а також про необхідність його збереження за будь-яких умов.

Найбільш важливі питання обговорення стосувались засад реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Олена Уланова – завідувач сектору реалізації державної політики в сфері державної служби та місцевого самоврядування Управління державної служби Головдерслужби України в Херсонській області наголосила на труднощах, які присутні в сфері місцевого самоврядування, зокрема недосконалість законодавства, відсутність фінансів тощо.

Також учасники конференції запропонували шляхи подолання кризи місцевого самоврядування. Зокрема наголошувалось на необхідності надання більш ширших повноважень територіальним громадам, їхньому об’єднанні. Відтак порушувалась тема децентралізації влади, а також розширення владних повноважень на місцях.

Під час веб-конференції проводилось і обговорення заходів, які проводитимуться за участі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в рамках відзначення 23 річниці Дня незалежності України. Зокрема на базі Центру організовано виставку «Видання Центру, присвяченні питанням державного будівництва в Україні».

Час оприлюднення: 21 червня 2014 року

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052