Основи стратегічного планування сталого розвитку територій: розробка та управління проектами

17 вересня 2014 року
Основи стратегічного планування сталого розвитку територій:розробка та управління проектами

За програмою тематичного короткотермінового семінару Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 22-24 вересня 2014 р. проводить навчання для голів територіальних громад Чернігівської області. Участь у відкритті семінару взяв директор Центру Володимир Бойко.

Протягом навчання відбудеться низка тематичних зустрічей та конверсаторіумів, під час яких голови територіальних громад дізнаються про засади презентації території як один з факторів розвитку зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій; участь територіальних громад в обласному та загальнодержавних конкурсах розвитку місцевого самоврядування; ознайомляться з досвідом розробки та управління проектами в територіальній громаді (зокрема, проект ПРООН «Розвиток місцевого самоврядування. Заміна газового котла на твердопаливний»); положеннями Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст); інноваціями в місцевому самоврядуванні, критеріями інноваційності проекту та програмою Територіального співробітництва країн Східного партнерства.

Стосовно підготовки власних проектів очільники територіальних громад отримають практичні рекомендації та поради для тих, хто подає заявки на грант; інформацію щодо залучення прямих іноземних інвестицій на регіональному рівні; опановуватимуть засади формування бюджету проекту та основи проектного менеджменту, що включатиме планування та підготовку проекту, виявлення та усунення недоліків проектних пропозицій, управління ризиками, оцінювання

Час оприлюднення: 22 вересня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052