В Чернігові побачив світ перший номер збірника наукових праць «Розумовські зустрічі»

24 вересня 2014 року
В Чернігові побачив світ перший номер збірника наукових праць «Розумовські зустрічі»

Презентація першого номеру нового загальноукраїнського друкованого засобу масової інформації, збірника наукових праць «Розумовські зустрічі» відбулася в прес-клубі «Ділове слово» 24 вересня 2014 року.

Упорядники збірника розповіли присутнім про роботу над його виданням, співпрацю з авторами, науковими та громадськими інституціями, а також анонсували проведення чергової науково-практичної конференції «Розумовські зустрічі», що відбудеться 2 грудня 2014 р.

«Новація цього журналу полягає в поєднанні теоретиків та практиків в одному дискусійному просторі та сполученні трьох наукових напрямків. З огляду на міждисциплінарний підхід вони є дуже близькими, на їх перетині пишеться багато наукових робіт, в яких, наприклад, розробка питань з історії мимоволі зачіпає аспекти державного управління або права», – зауважив директор Чернігівського ЦППК Володимир Бойко.

«Ця збірка («Розумовські зустрічі») – про розвиток місцевого самоврядування в тій сфері, де громадяни самі контролюють владу і є владою. Свідома участь громадян в управлінні своєю державою є запорукою успішності сучасних західних суспільств. Вихід збірки є тим важливим кроком, що має ще раз піднести цю дискусію на теренах України та довести важливість поєднання участі громадян та бюрократії в управлінні державою», – наголосив директор Київського офісу Інституту Кеннана, кандидат філологічних наук Ярослав Пилинський.

Упорядники видання зазначили, що програмними цілями збірника є підвищення рівня обізнаності державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, всіх зацікавлених громадян з історією та сучасним розвитком державного будівництва в Україні, відновлення історичної та національної пам`яті, інформування населення про результати наукових робіт у сфері дослідження питань формування адміністративно-територіального устрою та системи владних інституцій України, реформування системи державного управління та місцевого самоврядування. На сторінках видання опубліковані статті, в яких аналізуються теоретичні та практичні здобутки у галузі історії, права та державного управління.

Cпівзасновниками видання стали Сіверський центр післядипломної освіти, Інститут законодавства Верховної Ради України, Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Український інститут національної пам’яті та Сіверський інститут регіональних досліджень. https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=KNgUxdPXFkQ

***

«Інформаційний візит до Славутича»

23 вересня голови територіальних громад Чернігівщини, учасники проекту «Сталий розвиток селищ та малих міст Чернігівщини», відвідали Славутич. З ними зустрівся міський голова Володимир Удовиченко, який на прикладі Славутича розповів про впровадження інноваційних технологій управління. Надалі йшлося про діяльність комунального підприємства «Агенство регіонального розвитку», впровадження системи якості ISO 9001:2008, електронне врядування. Голови територіальних громад Чернігівщини відвідали низку закладів, установ та організацій: Славутицький ліцей, Центр розвитку громади, КП «Житлово-комунальний комплекс», фізкультурно-оздоровчий комплекс, Дитячу школу мистецтв. Наступного дня міські та селищні голови обговорили можливості, умови та шляхи запровадження побачених інновацій у своїх територіальних громадах, а також питання, що стало викликом дня: як функціонуватимуть міста в умовах суттєвого скорочення лімітів на газ.

Час оприлюднення: 24 вересня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052