Професійна програма підвищення кваліфікації

29 вересня 2014 року
«Професійна програма підвищення кваліфікації»

Навчання новопризначених спеціалістів структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, виконавчих апаратів обласної, районних рад та виконкомів (міст обласного та районного значення) проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 29 вересня по 1 жовтня 2014 р. (І сесія). Участь у відкритті навчання взяв директор Центру Володимир Бойко.

Слухачі ознайомляться з конституційними засадами державного управління і державної служби, нормативно-правовими актами, що регламентують державне управління, застосуванням права в державному управлінні, його принципами; положеннями Угоди про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст); інформаційним забезпеченням державного управління і державної служби.

Учасники навчання дізнаються про основні завдання та організацію роботи з документами в органах виконавчої влади; аспекти виконавчої дисципліни та контролю у чинному законодавстві, організацію контролю в органах влади; обговорюватимуть засади гендерної політики в діяльності органів державної влади й місцевого самоврядування та комунікативної компетентності державних службовців. Під час практичних занять слухачі покращуватимуть практичні навички роботи в Microsoft Excel та опановуватимуть засади усного та писемного ділового мовлення.

Час оприлюднення: 29 вересня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

В Чернігові побачив світ перший номер збірника наукових праць «Розумовські зустрічі»

24 вересня 2014 року
В Чернігові побачив світ перший номер збірника наукових праць «Розумовські зустрічі»

Презентація першого номеру нового загальноукраїнського друкованого засобу масової інформації, збірника наукових праць «Розумовські зустрічі» відбулася в прес-клубі «Ділове слово» 24 вересня 2014 року.

Упорядники збірника розповіли присутнім про роботу над його виданням, співпрацю з авторами, науковими та громадськими інституціями, а також анонсували проведення чергової науково-практичної конференції «Розумовські зустрічі», що відбудеться 2 грудня 2014 р.

«Новація цього журналу полягає в поєднанні теоретиків та практиків в одному дискусійному просторі та сполученні трьох наукових напрямків. З огляду на міждисциплінарний підхід вони є дуже близькими, на їх перетині пишеться багато наукових робіт, в яких, наприклад, розробка питань з історії мимоволі зачіпає аспекти державного управління або права», – зауважив директор Чернігівського ЦППК Володимир Бойко.

«Ця збірка («Розумовські зустрічі») – про розвиток місцевого самоврядування в тій сфері, де громадяни самі контролюють владу і є владою. Свідома участь громадян в управлінні своєю державою є запорукою успішності сучасних західних суспільств. Вихід збірки є тим важливим кроком, що має ще раз піднести цю дискусію на теренах України та довести важливість поєднання участі громадян та бюрократії в управлінні державою», – наголосив директор Київського офісу Інституту Кеннана, кандидат філологічних наук Ярослав Пилинський.

Упорядники видання зазначили, що програмними цілями збірника є підвищення рівня обізнаності державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, всіх зацікавлених громадян з історією та сучасним розвитком державного будівництва в Україні, відновлення історичної та національної пам`яті, інформування населення про результати наукових робіт у сфері дослідження питань формування адміністративно-територіального устрою та системи владних інституцій України, реформування системи державного управління та місцевого самоврядування. На сторінках видання опубліковані статті, в яких аналізуються теоретичні та практичні здобутки у галузі історії, права та державного управління.

Cпівзасновниками видання стали Сіверський центр післядипломної освіти, Інститут законодавства Верховної Ради України, Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Український інститут національної пам’яті та Сіверський інститут регіональних досліджень. https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=KNgUxdPXFkQ

***

«Інформаційний візит до Славутича»

23 вересня голови територіальних громад Чернігівщини, учасники проекту «Сталий розвиток селищ та малих міст Чернігівщини», відвідали Славутич. З ними зустрівся міський голова Володимир Удовиченко, який на прикладі Славутича розповів про впровадження інноваційних технологій управління. Надалі йшлося про діяльність комунального підприємства «Агенство регіонального розвитку», впровадження системи якості ISO 9001:2008, електронне врядування. Голови територіальних громад Чернігівщини відвідали низку закладів, установ та організацій: Славутицький ліцей, Центр розвитку громади, КП «Житлово-комунальний комплекс», фізкультурно-оздоровчий комплекс, Дитячу школу мистецтв. Наступного дня міські та селищні голови обговорили можливості, умови та шляхи запровадження побачених інновацій у своїх територіальних громадах, а також питання, що стало викликом дня: як функціонуватимуть міста в умовах суттєвого скорочення лімітів на газ.

Час оприлюднення: 24 вересня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Регулювання містобудівної діяльності (генеральний план населеного пункту)»

23 вересня 2014 року
«Регулювання містобудівної діяльності (генеральний план населеного пункту)»

Виїзний тематичний короткотерміновий семінар-тренінг під такою назвою було проведено для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Горднянського району. Відкрив захід голова районної державної адміністрації Петро Іванович Потапенко.

Викладач Центру Валентина Станіславівна Гонца висвітлила для учасників семінару такі питання: законодавство у сфері містобудівної діяльності; зміст управління у сфері містобудівної діяльності та шляхи його реалізації; планування територій на державному, регіональному, районному та місцевому рівнях; містобудівна документація на місцевому рівні (генеральний план населеного пункту, план зонування території, детальний план території) та необхідність її актуалізації й оновлення.

Час оприлюднення: 23 вересня 2014 р.

Виконавець: Карпенко Т.К.

конт. тел.: (0462) 676-052

Основи стратегічного планування сталого розвитку територій: розробка та управління проектами

17 вересня 2014 року
Основи стратегічного планування сталого розвитку територій:розробка та управління проектами

За програмою тематичного короткотермінового семінару Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 22-24 вересня 2014 р. проводить навчання для голів територіальних громад Чернігівської області. Участь у відкритті семінару взяв директор Центру Володимир Бойко.

Протягом навчання відбудеться низка тематичних зустрічей та конверсаторіумів, під час яких голови територіальних громад дізнаються про засади презентації території як один з факторів розвитку зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій; участь територіальних громад в обласному та загальнодержавних конкурсах розвитку місцевого самоврядування; ознайомляться з досвідом розробки та управління проектами в територіальній громаді (зокрема, проект ПРООН «Розвиток місцевого самоврядування. Заміна газового котла на твердопаливний»); положеннями Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст); інноваціями в місцевому самоврядуванні, критеріями інноваційності проекту та програмою Територіального співробітництва країн Східного партнерства.

Стосовно підготовки власних проектів очільники територіальних громад отримають практичні рекомендації та поради для тих, хто подає заявки на грант; інформацію щодо залучення прямих іноземних інвестицій на регіональному рівні; опановуватимуть засади формування бюджету проекту та основи проектного менеджменту, що включатиме планування та підготовку проекту, виявлення та усунення недоліків проектних пропозицій, управління ризиками, оцінювання

Час оприлюднення: 22 вересня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Презентація збірника наукових праць «Розумовські зустрічі»

17 вересня 2014 року
Презентація збірника наукових праць «Розумовські зустрічі»

Презентація першого номеру нового загальноукраїнського друкованого засобу масової інформації відбудеться в прес-клубі «Ділове слово» 24 вересня 2014 року. Це збірник наукових праць «Розумовські зустрічі». Його співзасновники: Сіверський центр післядипломної освіти, Інститут законодавства Верховної Ради України, Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Український інститут національної пам’яті та Сіверський інститут регіональних досліджень. Періодичність – раз на рік.

Програмні цілі збірника – підвищення рівня обізнаності державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, всіх зацікавлених громадян з історією та сучасним розвитком державного будівництва в Україні, відновлення історичної та національної пам`яті, інформування населення про результати наукових робіт у сфері дослідження питань формування адміністративно-територіального устрою та системи владних інституцій України, реформування системи державного управління та місцевого самоврядування. На сторінках видання публікуватимуться статті, що аналізують теоретичні та практичні здобутки у галузі історії, права та державного управління.

Новий засіб масової інформації призначений для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, політологів, істориків, викладачів, аспірантів, студентів і всіх, хто цікавиться питаннями реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, українським та світовим досвідом функціонування державної служби, органів місцевого самоврядування та перспективами розвитку територіальних громад.

Очікується участь у презентації директора Інституту законодавства Верховної Ради України Олександра Копиленка, директора Київського офісу Інституту Кеннана Ярослава Пилинського.

Дата презентації: 24 вересня 2014 року.

Початок: об 11.00.

Місце проведення: актовий зал Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Белінського, 11).

Тел. для довідок: 676-052, 067-461-73-86.

Запрошуємо до участі всіх бажаючих.

Час оприлюднення: 17 вересня 2014 р.

Виконавець Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 16 вересня 2014р.

16 вересня 2014 року

      У рамках підвищення кваліфікації державних службовців посадових осіб місцевого самоврядування та інших категорій слухачів Куликівського району Центр підвищення кваліфікації кадрів провів тематичний короткотерміновий семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

       У відкритті семінару-тренінгу взяли участь Мельник Валентина Михайлівна – голова районної державної адміністрації, Крепосний Юрій Григорович – голова районної ради, Вересоцька Антоніна Анатоліївна – керівник апарату Куликівської райдержадміністрації.

       Проводили семінар-тренінг заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Меженний Сергій Олександрович та викладач Центру Бугрим Олександр Миколайович.

       Учасники семінару ознайомилися з поняттями корупції, корупційного правопорушення, їх ознаками та оцінкою (кваліфікацією).

       Олександр Миколайович розповів присутнім про дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову та кримінальну відповідальність за різні правопорушення у сфері корупції та надала роз’яснення щодо порядку заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

       Сергій Олександрович Меженний ознайомив слухачів семінару з соціальними передумовами, сутністю корупції в України, охарактеризував сучасне антикорупційне законодавство України, посилаючись на законодавчу базу України, зокрема на Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Час оприлюднення: 16 вересня 2014 р.

Виконавець: Скороход Т.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 12 вересня 2014р.

12 вересня 2014 року

      12 вересня Центр підвищення кваліфікації кадрів провів семінар-тренінг «Зміни в земельному законодавстві України» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Бахмацького району.

       Відкрив навчання голова Бахмацької районної державної адміністрації Виноградов Михайло Михайлович. Він наголосив на важливості та актуальності теми семінару.

       Під час тренінгу слухачі розглянули такі важливі теми: реалізація права власності громадян на землю; механізми відведення та продаж земельних ділянок; оренда земель як складова розвитку товарних земельних відносин і соціального захисту громадян; земельні ділянки для учасників АТО. Проводив навчання начальник відділу охорони земель управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держземагентства в області Ігор Борисович Пузан.

Час оприлюднення: 12 вересня 2014 р.

Виконавець: Карпенко Т.К.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

У рамках підвищення кваліфікації державних службовців Департаменту сім’ї, молоді та спорту, служби у справах дітей обласної державної адміністрації та обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів перше заняття постійно діючого тематичного семінару на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

Проводив семінар заступник начальника відділу запобігання, виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними органами апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Меженний Сергій Олександрович.

Учасники семінару обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Час оприлюднення: 3 вересня 2014 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

У Чернігові проведено круглий стіл про історію та уроки боротьби РУХУ за незалежність України

11 вересня 2014 року
У Чернігові проведено круглий стіл про історію та уроки боротьби РУХУ за незалежність України

10 вересня 2014 року у Чернігові у конференц-залі обласної ради проведено круглий стіл «Народний Рух України за перебудову у боротьбі за незалежність: історія та уроки» до 25-річчя створення громадсько-політичної організації «Народний рух України за перебудову».

Організатори: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю й Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації; Чернігівська обласна рада, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; Чернігівський громадський оргкомітет з підготовки та проведення заходів з нагоди 25-ї річниці створення громадсько-політичної організації «Народний рух України за перебудову», Український інститут національної пам’яті.

У заході взяли участь активні учасники національно-визвольного руху, науковці, представники влади, громадськості, вчителі загальноосвітніх шкіл Чернігівської області, викладачі та студенти вищих навчальних закладів м. Чернігова, журналісти.

На початку засідання учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих чернігівців – захисників України від російської агресії та рухівців, які не дожили до чверть столітнього ювілею організації.

Вітаючи учасників зібрання, заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук наголосив: «Ми маємо безцінний досвід єднання людей навколо ідеї незалежності. І цей досвід нам подарував Народний Рух України, який наприкінці 80-х років минулого століття зміг згуртувати суспільство і повести його за собою. Я вірю, що лише в єдності наша сила, лише разом ми зможемо протистояти агресії і перемогти цю чуму, яка хоче знищити нашу незалежність».

Сергій Журман, заступник голови – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації запевнив, що нинішні політики, які прийшло до влади після Революції Гідності, мають не забувати помилок, яких у свій час допустилися рухівці, коли не змогли подолати внутрішні протиріччя і пересварилися. «Саме цього від нас сьогодні чекає ворог, саме цього ми і не маємо допустити», – підсумував Сергій Журман.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 25-річчя створення Народного Руху України він вручив подяку Чернігівської облдержадміністрації Василю Чепурному, голові Чернігівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка, одному з організаторів РУХУ на Чернігівщині.

З 25–річним ювілеєм створення НРУ привітав побратимів–рухівців і учасників заходу Валерій Сарана, голова Чернігівської крайової організації Руху у 1990 – 1992 рр., делегат та член оргкомітету Установчого з’їзду НРУ за перебудову (8-10 вересня 1989 року). «Ми зробили все, що змогли, і тепер український народ сам вирішує власну долю у власній державі» – заявив рухівський лідер на Чернігівщині в часи боротьби за незалежність.

Володимир Бойко, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, кандидат історичних наук, привернув увагу до головної ролі НРУ у здобутті незалежності України.

Тамара Демченко, доцент кафедри історії та археології України Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, кандидат історичних наук, ґрунтовно проаналізувала історію створення Народного руху України як лідера національно-демократичної революції, що завершилася відновленням наприкінці 20-го століття української держави та її становленням й розвитком. Водночас вона наголосила, що компроміс між націонал-комуністами та націонал-демократами був об’єктивно неминучий, хоч і став причиною тих наслідків, які зараз має наша країна.

Учасникам заходу було зачитано фрагмент із актуальної з точки зору науково-практичного значення для сьогодення докторської дисертації «Суспільно-політичні трансформації в Україні (квітень 1985 – серпень 1991 рр.): історико-політологічний аналіз», яку захистив у 2003 році Олександр Бойко, доктор політичних наук, професор, ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Зокрема, дослідник зробив висновок: «Компромісна формула утворення організованої народної опозиції, яка б органічно поєднала радикалізм політичних неформалів з масовістю культурно-історичних та екологічних неформальних об’єднань, злила в одну політичну еліту досвідчених політичних борців та лідерів нової хвилі. Цією формулою і став «Рух».

Раїса Воробей, директор Державного архіву Чернігівської області, кандидат наук з державного управління, доктор філософії (Ph.D.), дала розгорнутий аналіз документів Чернігівської крайової організації НРУ з фондів Державного архіву Чернігівської області. Це важлива джерельна база для дослідження цього героїчного періоду в історії нашого народу в області. Головний архівіст Чернігівщини подякувала рухівцям за передачу ще п’ять років тому архіву Чернігівської крайової організації НРУ до державного архіву. 12 вересня ц.р. під час відкриття фотодокументальної виставки архівних документів, друкованих видань, присвячених діяльності Чернігівської обласної (крайової) організації Народного Руху України, буде передано частину місцевого рухівського архіву періоду підготовки та проведення референдуму та президентських виборів 1 грудня 1991 р.

Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, делегат Установчого з’їзду НРУ за перебудову (8-10 вересня 1989 року), модератор заходу, підкреслив, що РУХ, як масова громадсько-політична організація, показав здатність українців до самоорганізації, самоврядування, державотворення. Наступне покоління українців, продовжуючи славетні рухівські традиції, відповіло кримінальній владі режиму Януковича Революцією Гідності, російському агресору – консолідацією та підтримкою власної держави, волонтерським рухом, добровольчими батальйонами, партизанським рухом.

На його думку, важливими уроками діяльності НРУ були: 1) Після революції є життєвою необхідністю проведення виборів до Верховної Ради України та місцевих рад. Відмова проведення дострокових виборів до Верховної Ради і місцевих рад після виборів Президента України 1 грудня 1991 року спричинила затягування і спотворення процесів державотворення, створила умови для збереження багатьох рис спадщини комуністичного тоталітарного режиму у сучасній України. 2) Національні патріотичні сили у переломні періоди існування країни не можуть гратися в опозицію і повинні сміливо йти у владу без огляду на власну долю. У 1992 році відмова лідера НРУ В’ячеслава Чорновола від пропозиції Президента України Леоніда Кравчука стати головою уряду мала наслідком збереження у владі партійно-радянської номенклатури як ядра політичної еліти. 3) Люстрацій проти противників української держави і корупціонерів треба проводити на основі життєздатного закону системно і гласно. У 1991 році в Україні зазнала невдачі така люстраційна компанія проти винних у підтримці ГКЧП. Так само у 1991 році стала невдалою заборона КПУ як ворожої українському народу та його державності політичної сили. Тепер необхідно вирішувати ці застарілі проблеми в нових умовах. 4) Досі актуальними для формування сучасної державної політики є напрацювання РУХУ з проблем соціально-економічної, інформаційної політики тощо.

Володимир Ступак, народний депутат України IV скликання, голова Чернігівської обласної організації НРУ, підтримав таке визначення уроків РУХУ на етапі боротьби за незалежність України та початків державотворення. Водночас він привернув увагу на успішні результати діяльності тих, на жаль, небагатьох рухівців у владі з 1992 року, які відрізнялися від старих чиновників чесністю та патріотизмом. Так, у 1992 – 1994 роках кардинальні зміни українського розвитку у гуманітарній сфері на Чернігівщині відбулися за участі заступника Представника Президента України в області Валерія Сарани.

Василь Чепурний, голова Чернігівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка, один з організаторів РУХУ на Чернігівщині, підкреслив, що всі роки незалежності рухівців і просвітян критикували за радикалізм, ворожість до російського. Насправді, ці критики виступали проти вимог націонал-демократів проводити типову для держав національну політику. Російська агресія проти України, сучасні здорові процеси національної політики у державі підтвердили слушність вимог націонал-демократів. Він назвав гостро актуальним питання підготовки України до майбутнього розвалу сучасної російської імперії.

Іван Панченко, заступник голови Чернігівської крайової організації НРУ з 6 жовтня 1990 року, делегат Установчого з’їзду НРУ за перебудову (8-10 вересня 1989 року), поділився рухівським досвідом із часів «ковбасної» революції січня-лютого 1990 року перетворення народного бунту у цивілізований політичний протест.

Його, як ветерана боротьби за незалежність України та державотворення, організатори заходу тепло привітали з днем народження та побажали козацького здоров’я та всіх гараздів.

Сергій Соломаха, депутат І-го демократичного скликання Чернігівської міської ради (1990 – 1994), заступник голови Чернігівської обласної організації НРУ, також підтримав визначення уроків РУХУ. Він наголосив, що збереження історичної пам’яті про боротьбу за незалежність України, досягнення та уроки діяльності народної опозиції на чолі з НРУ є важливою засадою сучасної успішної національної державної політики.

Валентин Ральченко, член Крайової Ради НРУ з лютого 1990 року, скарбник організації, ознайомив із фактами опозиційних настроїв і дій у Чернігові ще задовго до національно-демократичної революції другої половини 1980-х – початку 1990-х років. Так він обґрунтував висновок, що відновлення української незалежної держави мало закономірний характер.

Надія Галковська, поетеса, громадський діяч, педагог, автор тексту відомої пісні «Я козачка твоя» (композитор Микола Збарадський), виступила зі своїм новим віршем «За Мир і Слово Боже». Його присвячено до 25-річчя Народного руху України.

Учасникам заходу ознайомилися з підбіркою архівних світлин з історії боротьби за незалежність України на Чернігівщині, подивилися відеозапис рухівської акції влітку 1990 року у Сумах під час проведення культурологічного походу «Дзвін-90» за участю чернігівської делегації на чолі з Володимиром Ступаком.

Організатори заходу під час підбиття підсумків засідання «круглого столу» висловили сподівання, що дослідження та осмислення вже легендарної боротьби РУХУ за незалежність України стане корисним у справі захисту нашої Вітчизни від агресора та її успішного розвитку як демократичної й заможної країни.

***

«Запровадження it-менеджменту та системи електронного документообігу в органах виконавчої влади і місцевого самоврядування в умовах модернізації державної служби й місцевого самоврядування»

Сьогодні Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації проведено семінар-тренінг для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади та інших категорій слухачів Щорського району. У відкритті заходу взяла участь керівник апарату Щорської райдержадміністрації Гориченко Олеся.

Робота з електронною поштою в системі електронного документообігу, система електронного документообігу (ведення довідників); система електронного документообігу (обробка вхідної кореспонденції); IP-телефонія, відеоконференц зв’язок, встановлення та налаштування клієнту Lingphone, реєстрація Sір-акаунтів, – ці, та інші питання висвітлював перед слухачами начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації Олександр Клименок.

Час оприлюднення: 11 вересня 2014 р.

Виконавець: Кошма А.І.

конт. тел.: (0462) 676-052

Професійна програма підвищення кваліфікації

8 вересня 2014 року
Професійна програма підвищення кваліфікації

Навчання групи бухгалтерів сільських, селищних рад за професійною програмою підвищення кваліфікації проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 8 – 10 вересня 2014 р. (ІІ сесія).

Тематика лекцій та тематичних зустрічей стосуватиметься питань децентралізації державної влади (реформування місцевого самоврядування та територіальна організація влади в Україні); розвитку ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями; сучасного антикорупційного законодавства України (ЗУ «Про засади запобігання та протидії корупції»); запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму; детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

Бухгалтери дізнаються про зміни в податковому та бюджетному кодексах (військовий збір); особливості виконання місцевих бюджетів в умовах їх казначейського обслуговування; розглянуть питання контролю за дотриманням бюджетного законодавства під час використання бюджетних коштів установи; оплати праці на основі єдиної тарифної сітки; ведення погосподарського, бухгалтерського обліку та складання звітності в органах виконавчої влади.

Під час практичних занять слухачі опановуватимуть можливості пошукових систем мережі Інтернет (основні правила запитів та аналіз результатів) та вдосконалюватимуть свої знання щодо використання електронних таблиць Місrosoft Ехcеl для ведення бухгалтерського обліку. По завершенню навчання його учасники пройдуть комп’ютерне тестування на предмет засвоєння знань, отриманих під час обох сесій та отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 8 вересня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Про антикорупційне законодавство в Щорсі

4 вересня 2014 року
Про антикорупційне законодавство в Щорсі

3 вересня низку виїзних семінарів у новому навчальному році розпочав Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Його слухачами стали державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування Щорського району. Всього – 85 чоловік. Тема: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування». Відкрив заняття заступник голови райдержадміністрації Володимир Карпенко. З посадовцями працювали заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарпату облдержадміністрації Сергій Меженний та викладач Центру Олександр Бугрим. Вони нагадали слухачам основні положення чинного антикорупційного законодаства та проаналізували зміни, що відбулися протягом останніх місяців. Крім того, учасники семінару отримали відповіді на низку дискусійних питань стосовно практики застосування зазначених нормативно-правоих актів та відповідальності за корупційні правопорушення.

Час оприлюднення: 4 вересня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052