Презентація фотоальбому «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія»

3 жовтня 2014 року
«Презентація фотоальбому «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія»»

Презентація фотоальбому «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія» відбудеться в прес-клубі «Ділове слово» 7 жовтня 2014 року.

Пропоноване видання є чи не однією з перших праць на теренах України, в якому представлена саме ілюстрована історія бюрократії в межах окремого регіону. В ньому висвітлюється тисячолітній розвиток державних та самоврядних інституцій на теренах Чернігово-Сіверщини – історичної землі, яка є однією з основ України. Відповідно до основних періодів історії України, розкривається історія адміністративно-територіального поділу, системи органів місцевої влади та місцевого самоврядування Сіверського краю. Численні документи, карти, зображення символіки територіальних одиниць, портрети державних, громадських діячів, фотографії та схеми супроводжуються мінімально необхідним текстом. Поруч – біографії окремих, найвідоміших адміністраторів Чернігово-Сіверщини, що дозволяє побачити владу через особи керманичів різних епох.

Під час презентації автори фотоальбому (Володимир Бойко, Дмитро Казіміров, Сергій Лепявко) розповідатимуть про роботу над книгою, представлені в ній сюжети та історичні факти, що мають виключне значення на сучасному етапі реформування територіальної організації та системи владних інституцій України.

Фотоальбом призначений для працівників органів державної влади, посадових осіб органів місцевого самоврядування, викладачів, студентів та широкого кола читачів.

Докладніше:

http://www.day.kiev.ua/uk/blog/suspilstvo/ilyustrovana-istoriya-vladnih-instituciy

Електронна версія видання доступна для ознайомлення за посиланням:

http://siver.pp.ua/biblioteka.php

Дата презентації: 7 жовтня 2014 року.

Початок: об 11.00

Місце проведення: актовий зал Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Белінського, 11).

Тел. для довідок: 676-052, 067-461-73-86.

Запрошуємо до участі всіх бажаючих.

Час оприлюднення: 3 жовтня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

у рамках підвищення кваліфікації державних службовців посадових осіб місцевого самоврядування та інших категорій слухачів Ічнянського району Центр підвищення кваліфікації кадрів провів тематичний короткотерміновий семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяли участь голова районної державної адміністрації та керівник апарату Ічнянської райдержадміністрації.

Проводили семінар-тренінг заступник начальника відділу запобігання, виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними органами апарату облдержадміністрації Меженний Сергій Олександрович та начальник юридичного відділу апарату облдержадміністрації, магістр державного управління Мужикова Наталія Михайлівна.

Учасники семінару ознайомилися з поняттями корупції, корупційного правопорушення, їх ознаками та оцінкою (кваліфікацією).

Наталія Михайлівна розповіла присутнім про дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову та кримінальну відповідальність за різні правопорушення у сфері корупції та надала роз’яснення щодо порядку заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

Сергій Олександрович Меженний ознайомив слухачів семінару з соціальними передумовами, сутністю корупції в України, охарактеризував сучасне антикорупційне законодавство України, посилаючись на законодавчу базу України, зокрема на Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Час оприлюднення: 6 жовтня 2014 р.

Виконавець: Скороход Т.М.

конт. тел.: (0462) 676-052