Функціональне обстеження органів державної влади в умовах реалізації адміністративної реформи

8 жовтня 2014 року
Функціональне обстеження органів державної влади в умовах реалізації адміністративної реформи

Тематичний короткотерміновий семінар для спеціалістів, відповідальних за кадрову роботу фінансових управлінь районних державних адміністрацій, міськвиконкомів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Новгород-Сіверської міських рад пройшов в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 8 жовтня 2014 р.

Під час занять висвітлювалися аспекти децентралізації державної влади (реформування місцевого самоврядування та територіальна організація влади в Україні); розвитку кадрового потенціалу державної служби та місцевого самоврядування. Учасники заходу ознайомилися з методикою проведення функціонального обстеження органів державної влади; нормативно-правовим забезпеченням державної служби України та нормотворчою діяльністю місцевих державних адміністрацій у процесі прийняття управлінських рішень.

***

Професійна программа підвищення кваліфікації бухгалтерів сільских, селищних рад (друга сесія)

Навчання бухгалтерів сільських, селищних рад за напрямом 1501 «Державне управління» проходить в Чернігівському ЦППК з 8 по 10 жовтня 2014 р.

Представники органів місцевого самоврядування ознайомляться з аспектами децентралізації державної влади (реформування місцевого самоврядування та територіальна організація влади в Україні); розвитку ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями; сучасного антикорупційного законодавства (ЗУ «Про засади запобігання та протидії корупції»).

Учасники навчання дізнаються про зміни в податковому та бюджетному кодексах(військовий збір); оплату праці на основі єдиної тарифної сітки; засади контролю за дотриманням бюджетного законодавства під час використання бюджетних коштів установи; особливості ведення бухгалтерського обліку, складання звітності в органах виконавчої влади та складові системи функціонування державних закупівель.

Під час практичних занять слухачі опрацьовуватимуть порядок ведення погосподарського обліку в сільських і селищних радах; застосування електронних таблиць Місrosoft Ехcеl для ведення бухгалтерського обліку та опановуватимуть можливості пошукових систем мережі Інтернет (основні правила запитів та аналіз результатів пошуку). Завершиться навчання комп’ютерним тестуванням, після якого бухгалтери отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 8 жовтня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052