Реалізація державної політики з питань захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру

9 жовтня 2014 року
Реалізація державної політики з питань захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру

Тематичний короткотерміновий семінар для начальників управлінь та відділів з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрацій, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук, Новгород-Сіверського проведений Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 9 жовтня 2014 р. Участь у відкритті взяв директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації Сергій Болдирев.

Під час семінару розглядалися основні напрямки діяльності місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту; заходи щодо вдосконалення територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Чернігівської області; основні напрямки та організація здійснення заходів цивільного захисту Чернігівської області у 2015 році.

Учасники навчання також дізналися про особливості впровадження Кодексу цивільного захисту України; формування, ведення та використання регіонального страхового фонду документації (СФД; обговорювали організацію оповіщення населення і керівного складу районів (міст) у випадку виникнення надзвичайних ситуацій та організацію населення та працівників суб’єктів господарської діяльності діям у надзвичайних ситуаціях в мирний час та в особливий період.

***

Основні аспекти запровадження місцевих програм соціально-економічного та культурного розвитку, цільових програм вивчали в Ніжин

Виїзний семінар-тренінг «Практика підготовки та запровадження місцевих програм соціально-економічного та культурного розвитку, цільових програм» було проведено Чернігівським центром підвищення кваліфікації кадрів у місті Ніжин. Учасниками заходу стали посадові особи місцевого самоврядування, депутати місцевих рад Ніжинського району.

Під час тренінгу було розглянуто практику розроблення програми соціально-економічного розвитку територіальної громади (села, селища) та формування її основних показників, розкрито основні складові програми. Слухачі детально проаналізували механізми розроблення державних та регіональних цільових програм, а також дізналися про міжнародні та національні фонди і програми, що діють в Україні, способи залучення позабюджетних коштів та підготовки проектів.

В роботі семінару брав участь голова Ніжинської районної ради Олег Бузун. Проводили навчання викладачі Центру, працівники Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації – .Максим Стрільчук – начальник відділу моніторингу виконання цільових програм, .Андріанна Баженова – заступник начальника управління стратегії соціально-економічного розвитку – начальник відділу аналізу та прогнозування.

Час оприлюднення: 9 жовтня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

у рамках підвищення кваліфікації державних службовців посадових осіб місцевого самоврядування та інших категорій слухачів Бобровицького району Центр підвищення кваліфікації кадрів провів тематичний короткотерміновий семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяли участь голова районної державної адміністрації та керівник апарату Бобровицької райдержадміністрації.

Проводили семінар-тренінг заступник начальника відділу запобігання, виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними органами апарату облдержадміністрації Меженний Сергій Олександрович та начальник юридичного відділу апарату облдержадміністрації, магістр державного управління Мужикова Наталія Михайлівна.

Учасники семінару ознайомилися з поняттями корупції, корупційного правопорушення, їх ознаками та оцінкою (кваліфікацією).

Наталія Михайлівна розповіла присутнім про дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову та кримінальну відповідальність за різні правопорушення у сфері корупції та надала роз’яснення щодо порядку заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

Сергій Олександрович Меженний ознайомив слухачів семінару з соціальними передумовами, сутністю корупції в України, охарактеризував сучасне антикорупційне законодавство України, посилаючись на законодавчу базу України, зокрема на Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Час оприлюднення: 10 жовтня 2014 р.

Виконавець: Скороход Т.М.

конт. тел.: (0462) 676-052