Міжрегіональна веб-конференція «Європейський тиждень місцевої демократії: український контекст» за участю Мережі центрів європейської інформації

15 жовтня 2014 року
“Міжрегіональна веб-конференція «Європейський тиждень місцевої демократії: український контекст» за участю Мережі центрів європейської інформації”

До Європейського тижня місцевої демократії низкою центрів європейської інформації організовано міжрегіональну веб-конференцію. Захід відбувся в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Під час веб-конференції представники громадськості, науковці, освітяни, працівники бібліотечної системи з Чернігова, Чернівців, Черкас, Хмельницького, Кіровограда взяли участь в обговоренні низки проблем, пов’язаних з європейськими аспектами розвитку українського суспільства та місцевої влади.

Зокрема, учасників веб-конференції цікавили питання щодо контролю за діяльністю представників органів влади, народних депутатів, проблем фінансування на місцевому рівні, досвіду реформування органів влади в країнах Східної Європи.

Під час заходу було розкрито основні аспекти реформи місцевого самоврядування в Україні та проведено паралелі з європейськими країнами.

«Європейська демократія не є набором абстрактних цінностей – це все відповідь на конфлікт інтересів. Тобто, місцеве самоврядування виникло з конфлікту інтересів та розвитку ресурсної бази» – зазначив під час виступу Володимир Бойко – директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, кандидат історичних наук.

Учасники веб-конференції організували і невелику дискусію щодо ефективності українського законодавства, взаємодії влади та громадськості на місцевому рівні, прозорості діяльності владних інституцій та висловили побоювання щодо ефективності сучасних реформ та стурбованість щодо подальшого розвитку країни.

Час оприлюднення: 15 жовтня 2014 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052