Курс для військовослужбовців «Комп’ютерна графіка і дизайн» в Десні

21 жовтня 2014 року
Курс для військовослужбовців «Комп’ютерна графіка і дизайн» в Десні

21 жовтня відкрилося чергове навчання за курсом «Комп’ютерна графіка і дизайн» для військовослужбовців, що звільнені або плануються на звільнення зі Збройних сил України. Цього разу курс проводитиметься в селищі Десна в рамках Програми «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців».

У відкритті навчання взяв участь начальник відділу соціальної та професійної адаптації військовослужбовців Міністерства соціальної політики України Максим Андросенко. «Навчання за такими програмами підвищує шанси військовослужбовців на працевлаштування у цивільному житті» – зазначив він та висловив упевненість, що отримані військовими знання допоможуть їм впевнено почувати себе на новому етапі життя.

Присутній на заході заступник керівника Програми Юрій Матяш зазначив: «Цього року понад 750 осіб в різних містах України підвищили кваліфікацію в рамках Програми «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців» та розповів слухачам про мету та джерела фінансування програми для військових, побажав успіхів в опануванні нових предметів.

Володимир Бойко – директор Центру підвищення кваліфікації кадрів розказав слухачам про досвід роботи навчального закладу за різними програмами з підвищення кваліфікації військовослужбовців та про зміст навчальної програми, що опановуватимуть слухачі протягом найближчих двох місяців.

Програма навчання розрахована на 224 академічні години і є частиною співробітництва між Україною та НАТО у сфері перепідготовки та адаптації до цивільного життя військовослужбовців.

Час оприлюднення: 21 жовтня 2014 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Основи стратегічного планування сталого розвитку територій:розробка та управління проектами

Тематичний короткотерміновий семінар для голів територіальних громад Чернігівської області проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 21 по 23 жовтня 2014 р.

Сільські та селищні голови ознайомляться з положеннями Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС (обґрунтування, витоки, зміст); механізмами розвитку ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

Керівники місцевого самоврядування звернуть увагу на досвід розробки, управління проектами в територіальній громаді (напр., проект ПРООН «Розвиток місцевого самоврядування. Заміна газового котла на твердопаливний») та шляхами залучення прямих іноземних інвестицій на регіональному рівні.

Очільники територіальних громад дізнаються про фандрайзінг, основи визначення проектних цілей та завдань; отримають практичні рекомендації щодо подання заявок на грант та вчитимуться складати проектні заявки, що також включає розробку бюджету та планування кошторису видатків, виявлення та усунення можливих недоліків, управління ризиками проекту, оцінювання успішності та моніторинг реалізації проектів.

Час оприлюднення: 21 жовтня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052