Розвиток ресурсної бази органів державної влади в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями

23 жовтня 2014 року
Розвиток ресурсної бази органів державної влади в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями

Питання розвитку співробітництва органів державної влади, органів місцевого самоврядування з низкою міжнародних фінансових та донорських організацій, а також налагодження співпраці з місцевими громадськими організаціями було розкрито під час семінару «Розвиток ресурсної бази органів державної влади в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями».

Захід відбувся 23 жовтня 2014 року в м. Варва. Організатор – Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації за підтримки Варвинської районної ради та Варвинської районної державної адміністрації.

Учасники семінару, дізналися про зовнішні джерела фінансування, доступні українським громадам, а також міжнародні та національні фонди і програми, що діють в Україні, специфіку їх роботи. Також йшла мова про планування проекту (основи проектного менеджменту), підготовку аплікаційної форму. Було проаналізовано типові недоліки проектних пропозицій, управління ризиками проекту, механізми оцінювання успішності та моніторинг реалізації проектів.

Проводили семінар Людмила Чабак – учений секретар Центру, кандидат філософських наук та Марина Фесенко – головний спеціаліст аналітичного відділу виконавчого апарату Чернігівської обласної ради. Вони також розповіли про актуальні конкурси та програми щодо залучення позабюджетних коштів для розвитку територіальних громад.

Час оприлюднення: 21 жовтня 2014 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052