Взаємодія з громадськістю в умовах реалізації адміністративної реформи

30 жовтня 2014 року
Взаємодія з громадськістю в умовах реалізації адміністративної реформи

Тематичний короткотерміновий семінар для заступників голів районних державних адміністрацій, заступників міських голів Чернігова, Ніжина, Прилук з гуманітарних питань проводиться Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 30 – 31 жовтня 2014 р.

Перед учасниками заходу виступив в.о. голови обласної державної адміністрації, кандидат економічних наук Сергій Журман, який в рамках теми «Гуманітарний розвиток та гуманітарна політика в Україні» окреслив найбільш актуальні завдання в гуманітарній та економічній сферах, що стоять перед місцевими органами виконавчої влади. Серед них – забезпечення безперебійного опалення закладів соціальної сфери, зменшення заборгованості по заробітній платі, готовність до своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації. Окрему увагу в.о. голови облдержадміністрації звернув на роботу з інвесторами, наголосивши на необхідності створення найсприятливіших умов для тих, хто вкладатиме кошти у розвиток територій.

Під час семінару заступники голів районних державних адміністрацій, заступників міських голів Чернігова, Ніжина, Прилук з гуманітарних питань матимуть змогу поспілкуватися з керівниками управлінь та департаментів облдержадміністрації щодо зв’язків з громадськістю та ведення інформаційної політики виконавчими органами влади; сучасного стану та пріоритетних напрямів розвитку освітньої галузі Чернігівщини; ролі держави та її провідних інституцій у забезпеченні охорони дитинства; діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у сфері культури, туризму та охорони культурної спадщини.

Представники виконавчої влади та місцевого самоврядування дізнаються про аспекти застосування права в державному управлінні, особливості Закону України «Про очищення влади»; практичні аспекти реалізації Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування; реформування галузі охорони здоров’я області, можливості застосування засобів нових медіа у роботі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

В рамках семінару слухачі візьмуть участь у зустрічі за «круглим столом», під час якої обговорюватимуться актуальні питання реалізації державної політики стосовно сім’ї, материнства та оздоровлення дітей, забезпечення рівних прав та можливостей жінок, протидії торгівлі людьми, а також ознайомляться із практикою додержання вимог законодавства про мови посадовими і службовими особами органів виконавчої влади під час виконання ними службових обов’язків.

Час оприлюднення: 30 жовтня 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052