Інвестиційні візитки міст Чернігівщини у Львові

31 жовтня 2014 року
Інвестиційні візитки міст Чернігівщини у Львові

30–31 жовтня 2014 р. у Львові голови територіальних громад Львівської, Дніпропетровської, Чернігівської, Івано-Франківської областей, представники Тернополя та Вінниці, німецькі експерти з місцевого самоврядування, керівники Національного агенства України з питань державної служби та Національної академії державного управління при Президентові України (всього – біля 80 чоловік, в тому числі 12 міських та селищних голів із Чернігівщини) беруть участь у міжнародній конференції «Сталий розвиток малих міст України в контексті нової європейської перспективи». Фактично, мовиться про форум учасників та організаторів однойменних регіональних проектів, що з 2011 р. проводяться громадським об`єднанням «Інститут врядування» за підтримки фонду Ганса Зайделя (ФРН, Баварія) спільно з місцевими органами влади та самоврядування.

Обговорюються такі питання: децентралізація влади та формування фінансової спроможності органів місцевого самоврядування, активізація соціальної активності територіальних громад, можливості застосування в Україні німецьких кращих практик та співпраці між українськими та німецькими містами, комплексне планування територій, створення індустріальних парків, організація муніципальних об`єднань, енергозбереження, маркетинг міста. На конференції, поруч з іншими доповідачами, виступили міські голови Корюківки (Ігор Матюха) та Городні (Андрій Богдан), які представили інвестиційні візитки своїх міст.

Під час форуму підписано Листа про спільні наміри у сфері адміністративного співробітництва між фондом Ганса Зайделя (проф. Урсула Меннлє – голова Фонду) та Національним агенством України з питань державної служби (Костянтин Ващенко – голова Агенства).

Час оприлюднення: 31 жовтня 2014 р.

Виконавець: Бойко В.М.

конт. тел.: (0462) 676-052