Новини за 6 листопада 2014р.

6 листопада 2014 року

на виконання Плану заходів з реалізації Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011 – 2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2011 року № 1240 Центр підвищення кваліфікації кадрів для державних службовців органів державної виконавчої влади та посадових осіб органів місцевого самоврядування Сосницького району провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяли участь: керівник апарату Коропської районної державної адміністрації Єсипенко Микола Степанович та спеціаліст ІІ категорії Центру Скороход Тетяна Миколаївна.

Проводив семінар Пузирний Вячеслав Феодосійович – доцент кафедри трудового права та права соціального забезпечення Навчально-наукового інституту права та соціальних технологій Чернігівського національного технологічного університету, кандидат юридичних наук, доцент.

Учасники семінару обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання. Присутні мали змогу ознайомитися з питаннями щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Пузирний Вячеслав Феодосійович також коротко зупинився на основних аспектах законів, які були ухвалені Верховною Радою 14 жовтня 2014 року та підписані Президентом України Петром Порошенком щодо боротьби з корупцією – «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про запобігання корупції», «Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів».

Усі учасники семінару-тренінгу отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 6 листопада2014 р.

Виконавець: Скороход Т.М

конт. тел.: (0462) 676-052