Основи стратегічного планування сталого розвитку територій: розробка та управління проектами

12 листопада 2014 року
Основи стратегічного планування сталого розвитку територій:розробка та управління проектами

Тематичний короткотерміновий семінар з питань розробки проектів для сталого розвитку територій проводить Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 12 по 14 листопада 2014 р. Участь у навчанні беруть голови територіальних громад Чернігівської області.

12 листопада керівники місцевого самоврядування в форматі відеоконференції матимуть змогу поспілкуватися Послом ЄС в Україні Яном Томбінські. Ця зустріч є частиною інформаційної кампанії Представництва ЄС «Будуймо Європу в Україні».

Надалі голови територіальних громад ознайомляться з положеннями Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між ЄС та Україною; перспективами та можливостями розвитку сільських територій; засадами залучення прямих інвестицій на регіональному рівні та розвитком ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями. Окрім цього, увага звертатиметься на презентацію території як один з факторів розвитку зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій.

Під час практичних занять учасники семінару отримають практичні поради щодо подання заявок на грант; опановуватимуть засади проектного менеджменту та формування бюджету проекту. Голови територіальних громад розроблятимуть проектні пропозиції, виявляючи їх типові недоліки та ризики, а також дізнаються про особливості оцінювання успішності та моніторингу реалізації проектів.

Час оприлюднення: 12 листопада2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052