Новини за 13 листопада 2014р.

13 листопада 2014 року

Посол ЄС в Україні Ян Томбінські провів відеоконференцію з Черніговим та Черкасами

12 листопада 2014 року Посол ЄС, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські провів відеоконференцію з громадськими активістами, журналістами, студентами та викладачами вищих навчальних закладів Чернігова та Черкас. Під час прямого включення Ян Томбінські розповів, що має робити для розвитку України кожен її громадянин, згадав події Євромайдану. Посол говорив про самобутність та неповторність української нації і пояснив, чому себе також вважає частково українцем.

Відеоконференція Представництва ЄС в Україні з регіонами була організована за сприяння Чернігівського центру європейської інформації Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Короленка та Черкаського центру європейської інформації обласної універсальної бібліотеки ім. Т. Шевченка.

Учасників відеомосту з Черкас та Чернігова насамперед цікавило, що конкретно Україні належить зробити, аби прагнення її громадян до побудови справді демократичної держави не виявилися марними. Посол Європейського Союзу розповів про потрібні країні першочергові реформи, а також наголосив: «Українцям необхідно зрозуміти, що зміни можливі не лише за умови проведення низки реформ. Також слід подолати комплекс меншовартості. Демократія – це складний процес, який передбачає щоденне обговорення проблем, а українці потребують діалогу насамперед між собою. Окрім цього, українцям варто продемонструвати, що вони свідомі виборці, які не просто щоп’ять років ходять голосувати на виборчі дільниці, а й кожного дня стежать за виконанням даних обраними ними політиками обіцянок».

На думку Яна Томбінського події Євромайдану довели готовність українців покласти життя за європейську ідею. В Європі немає такої багатої ресурсами та потенціалом держави, як Україна. Відтак українці щоденною працею, бажанням змінити країну на краще шляхом реформ, діалогу між собою та взаєморозумінням із сусідніми країнами мають і надалі демонструвати, що Україна – це справді Європа.

Повний запис відеоконференції можна переглянути за посиланням: http://bit.ly/Jan-Tombinski-Chernihiv-Cherkasy

Фотографії з відеоконференції представлені тут: https://www.flickr.com/photos/89735755@N03/sets/72157648850396800/

Відеоконференція Посла ЄС з Черніговом та Черкасами є частиною інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», яку Представництво ЄС проводить по всій Україні. Інфокампанія – це серія інформаційно-просвітницьких заходів (публічних заходів, вуличних акцій, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить протягом року в різних містах України. Мета кампанії – пояснити важливість впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

За додатковою інформацією щодо інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» звертайтесь, будь ласка, до Вікторії Давидової, Радника з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні за тел. +38 (044) 390-80-10, або e-mail: victoria.davydova@eeas.europa.eu.

Час оприлюднення: 13 листопада 2014 року.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***”

На виконання Плану заходів з реалізації Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011 – 2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2011 року № 1240 Центр підвищення кваліфікації кадрів для державних службовців управління освіти і науки обласної державної адміністрації, державної служби з лікарських засобів у Чернігівській області провів перше заняття постійно діючого семінару на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяли участь: заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький та заступник директора Центру, магістр державної служби Петро Підгайний.

Проводив семінар Сергій Меженний – заступник начальника відділу запобігання, виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними органами апарату обласної державної адміністрації. Він, зокрема, зупинився на основних аспектах законів, які були ухвалені Верховною Радою 14 жовтня 2014 року та підписані Президентом України Петром Порошенком щодо боротьби з корупцією – «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про запобігання корупції», «Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів».

Упродовж семінару присутні отримали відповіді на питання щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Час оприлюднення: 13 листопада2014 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Регулювання містобудівної діяльності (генеральний план населеного пункту)

Виїзний тематичний короткотерміновий семінар-тренінг під такою назвою було проведено для посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів Прилуцької міської ради. Відкрив захід заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Іванович Сивенко.

Викладач Центру Валентина Станіславівна Гонца висвітлила для учасників семінару такі питання: законодавство у сфері містобудівної діяльності; зміст управління у сфері містобудівної діяльності та шляхи його реалізації; планування територій на державному, регіональному, районному та місцевому рівнях; містобудівна документація на місцевому рівні (генеральний план населеного пункту, план зонування території, детальний план території) та необхідність її актуалізації й оновлення.

Час оприлюднення: 13 листопада 2014 року.

Виконавець: Карпенко Т.К.

конт. тел.: (0462) 676-052