Новини за 28 листопада 2014р.

28 листопада 2014 року
ІІІ НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «РОЗУМОВСЬКІ ЗУСТРІЧІ»

2 грудня 2014 року в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації проходитиме науково-практична конференція «Треті “Розумовські зустрічі”: влада та суспільство».

Обговорюватимуться питання розвитку державної служби України в умовах викликів сьогодення, проблеми децентралізації та територіальної реформи. Також планується порівняти світовий та вітчизняний історичний досвід державного управління.

До участі запрошено науковців, освітян, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування міст Кемптена (ФРН), Гомеля (Білорусь), а також Чернігова, Києва, Львова, Сум, Запоріжжя, Дніпропетровська, Чернівців. Вони представляють Гомельський філіал установи освіти Федерації профспілок Республіки Білорусь «Міжнародний університет «МИТСО», Інститут законодавства Верховної Ради України, Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, Інститут врядування, Український інститут національної пам’яті, Київське представництво Інституту Кеннана, Державну наукову установу «Енциклопедичне видавництво», Національну академію керівних кадрів культури і мистецтв та ін.

З учасниками науково-практичної конференції також зустрінуться голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв та в.о. голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Журман.

Статті учасників конференції будуть надруковані у другому номері збірника наукових праць «Розумовські зустрічі».

Час проведення: 2 грудня 2014 року – 10.00 – 16.30.

Місце проведення: м. Чернігів, пр-т Миру, 43, (конференц-зал, 3 поверх).

Тел. для довідок: (0462) 676-052, (0462) 774-312, (067) 4617386

Електронна пошта: chcppk@gmail.com

Виконавець:Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 27 листопада 2014р.

25 листопада 2014 року
Підписання Протоколу намірів щодо реалізації спільного проекту

1 грудня 2014 року відбудеться підписання Протоколу намірів щодо реалізації спільного проекту за міжнародної участі «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Чернігівської області», який буде реалізовано у 2015 році.

В ньому візьмуть участь в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв, керівник представництва фонду Ганса Зайделя (Федеративна республіка Німеччина) в Україні Сергій Загорний. Цільова аудиторія проекту – молоді сільські та селищні голови області. Його мета – допомогти головам територіальних громад започаткувати ініціативи місцевих спільнот, спрямовані на їхній соціально-економічний та культурний розвиток. Це другий спільний середньостроковий проект, що реалізовуватиметься на теренах Чернігівщини за співпраці Фонду та місцевої влади.

Також буде підбито підсумки попереднього проекту «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області», який тривав протягом 2013 – 2014 року і був спрямований на підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування (міських і селищних голів Чернігівської області).

Дата проведення: 1 грудня 2014 року.

Початок: об 10.00.

Місце проведення: м. Чернігів, пр-т Миру, 43, (конференц-зал, 3 поверх).

Тел. для довідок: 676-052, 067-461-73-86.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 26 листопада 2014р.

26 листопада 2014 року
Професійна програма підвищення кваліфікації

Навчання новопризначених спеціалістів виконавчих апаратів обласної, районних рад та виконкомів (міст обласного та районного значення) за напрямом підготовки 1501 «Державне управління» (ПППК) проводиться Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 26-28 листопада 2014 р. (ІІ сесія). Участь у відкритті взяв директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Посадові особи місцевого самоврядування ознайомляться з аспектами децентралізації державної влади (реформування місцевого самоврядування та територіальна організація влади в Україні); положеннями сучасного антикорупційного законодавства України (Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції») українського законодавства та міжнародні зобов’язання щодо охорони і захисту прав інтелектуальної власності та додержанням вимог законодавства про мови.

Учасники навчання звернуть увагу на аспекти державної політики у сфері закупівель; можливості застосування нових медіа у роботі державних службовців; роль держави та її провідних інституцій у забезпеченні охорони дитинства; шляхи детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення; запобігання торгівлі людьми (соціальні аспекти вирішення проблеми). Також новопризначені спеціалісти дізнаються про нестандартні факти з історії діяльності влади Чернігова. Завершиться навчання комп’ютерним тестуванням, під час якого слухачі матимуть змогу перевірити власні знання, набуті протягом двох сесій.

Час оприлюднення: 26 листопада 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 25 листопада 2014р.

25 листопада 2014 року
Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні

25 – 28 листопада 2014 р. Чернігівський центр перепідготовки та підвищення для кваліфікації кадрів проводить черговий семінар для спеціалістів з питань організації та здійснення закупівель за бюджетні кошти.

Учасники заходу розглядатимуть положення нормативно-правової бази щодо державних закупівель в Україні (ЗУ  «Про здійснення державних закупівель» та ін.); основні положення та функції комітету з конкурсних торгів, перелік документів та строки оприлюднення інформації щодо закупівель на відповідному веб-порталі.

Фахівці ознайомляться з особливостями здійснення закупівель за рамковими угодами (укладання рамкових угод; порядок визначення генеральних замовників; перелік товарів та послуг, що можуть закуповуватися за рамковими угодами). Водночас вони дізнаються про особливості визначення потреби, порядок складання річного плану закупівель та внесення змін до нього, визначення предмета та вибір процедури закупівлі.

Слухачі опрацьовуватимуть порядок оскарження процедури закупівель; організації та проведення відкритих, двоступеневих торгів (порогові показники при здійсненні закупівлі; подання оголошення та вибір строку подання пропозицій конкурсних торгів; забезпечення пропозиції конкурсних торгів); здійснення попередньої кваліфікації учасників, запиту цінових пропозицій (порогові показники при здійсненні процедури закупівлі; особливості проведення процедури закупівлі).

Далі розглядатиметься порядок підготовки документації конкурсних торгів; розкриття, оцінка та порівняння пропозицій конкурсних торгів; специфіка укладання договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти; порядок звітності щодо здійснення державних закупівель; питання відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель, державного регулювання, контролю у сфері закупівель та типові порушення під час проведення процедур державних закупівель.

Під час практичних занять спеціалісти опановуватимуть засади проведення процедури закупівлі товарів, робіт чи послуг та оформлення необхідної документації. По завершенню навчання його учасники складатимуть контрольний тест на предмет засвоєння отриманих знань та отримають відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 25 листопада 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***
Організація діяльності державного службовця

Тематичний короткотерміновий семінар для спеціалістів апарату, структурних підрозділів облдержадміністрації проводиться Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 25-26 листопада 2014 р. Участь у відкритті взяв директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Тематика семінару стосуватиметься питань роботи із службовими документами на державній службі та контролю за їх виконанням; прийому громадян та розгляду звернень; модернізації моделі державної служби та стратегії державної кадрової політики на 2012 – 2020 роки.

Учасники навчання опановуватимуть технологію підготовки та проведення публічного виступу; дізнаються про засади мотивації праці, професійного спілкування державних службовців; ознайомляться з особливостями планування роботи, робочого часу та попередження проявів професійного вигорання в діяльності державного службовця.

Час оприлюднення: 25 листопада2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

на виконання Плану заходів з реалізації Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011 – 2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2011 року № 1240 Центр підвищення кваліфікації кадрів для державних службовців органів державної виконавчої влади та посадових осіб органів місцевого самоврядування Козелецького району провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяли участь: керівник апарату Козелецької районної державної адміністрації Пенська Наталія Володимирівна та спеціаліст ІІ категорії Центру Скороход Тетяна Миколаївна.

Проводив семінар Пузирний Вячеслав Феодосійович – доцент кафедри трудового права та права соціального забезпечення Навчально-наукового інституту права та соціальних технологій Чернігівського національного технологічного університету, кандидат юридичних наук, доцент.

Учасники семінару обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання. Присутні мали змогу ознайомитися з питаннями щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Пузирний Вячеслав Феодосійович також коротко зупинився на основних аспектах законів, які були ухвалені Верховною Радою 14 жовтня 2014 року та підписані Президентом України Петром Порошенком щодо боротьби з корупцією – «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про запобігання корупції», «Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів».

Усі учасники семінару-тренінгу отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 25 листопада2014 р.

Виконавець: Скороход Т.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 21 листопада 2014р.

21 листопада 2014 року

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2012 року №6168/1/1-12 щодо виконання пункту 3 статті 1 Указу Президента України від 20 лютого 2008 року №146 «Про деякі питання розвитку державної мовної політики» Центр підвищення кваліфікації кадрів провів заняття тематичних короткотермінових семінарів-тренінгів на тему: «Комунікативна компетентність та культура усного й писемного українського ділового мовлення державних службовців, посадових осіб як елемент модернізації системи державної служби та місцевого самоврядування» для посадових осіб місцевого самоврядування відповідно Деснянської та Новозаводської районних у м.Чернігові рад.

У відкритті семінарів-тренінгів взяли участь: керуючі справами виконкомів Деснянської та Новозаводської районних у м.Чернігові рад відповідно Валентина Петренко та Володимир Заїка. Вони, зокрема, відзначили, що навряд чи слід комусь доводити, що мов­ний чинник, серед інших, є надзвичайно важливим для іміджу державного службовця чи посадової особи місцевого самоврядування. Адже індивідуальне мовлення – своєрідна візитна картка кожної людини, за якою судять про її загальну ерудицію та обізнаність у своїй галузі діяльності. Актуальність сьогоднішнього семінару беззаперечна, адже для повноцінного функціонування мови і її розвитку вона повинна використовуватися у всіх сферах комунікації – у науці, техніці, виробництві, ділових стосунках, на державній службі, освіті, культурі і т.п., а не лише в побуті чи художній літературі.

У ході семінарів, які проводив заступник директора Центру, магістр державної служби Петро Підгайний, посадові особи місцевого самоврядування ознайомилися із системою вимог, регламентацій стосовно вживання мови в мовленнєвій діяльності, з проблемами культури мовлення, які проявляються в таких основних аспектах, як: нормативність, адекватність, естетичність, поліфункціональність мовлення тощо. Учасники семінару під час різноманітних практичних вправ ознайомилися з найпоширенішими помилками у мовленні посадових осіб місцевого самоврядування: недотримання орфоепічних норм, неусвідомлене вживання граматичних форм рідної та іноземної мови згідно із законами і нормами граматики (рід, число, відмінок тощо), впливом російської мови на українське ділове мовлення, яке виявляється у змішуванні типів відмінювання або в запозиченні окремої форми, властивої російській мові та ін.

Час оприлюднення: 21 листопада 2014 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

***”

21 листопада 2014 року Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Брендинг та ребрендінг міст» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади Ріпкинського району. У відкритті семінару-тренінгу взяла участь голова Ріпкинської районної державної адміністрації Ірина Вовк.

Провели семінар начальник відділу культури Чернігівської міської ради Юрій Ткач та заступник начальника управління – начальнику відділу зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та міжрегіонального співробітництва Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Ярослав Охріменко. Вони розказали присутнім про брендинг   як важливий інструмент розвитку територій в умовах конкурентної боротьби між ними.  Слухачі ознайомились з теоретичними засадами брендування, поняттями «бренд», «ідентичність бренду». На досвіді міста Чернігова та Чернігівської області присутні дізналися про засади розробки концепції створення бренду території. Було підкреслено, що в умовах сучасного світу розвиток території багато в чому залежить від створеної нею системи комунікації для презентації власного іміджу та диференціації від конкурентних територій.

Час оприлюднення: 21 листопада2014 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***”

Реалізації прав інтелектуальної власності в Україні

Питання реалізації прав інтелектуальної власності в Україні, адаптації до норм європейського права вивчали учасники однойменного тематичного короткотермінового семінару, що відбувся 19 листопада 2014 року в приміщенні Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації. Організатором семінару став Чернігівський центр підвищення кваліфікації кадрів.

Учасники навчання, а це спеціалісти Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, районних та міських (міст обласного значення) управлінь культури дізналися про стан та перспективи розвитку законодавства у сфері права інтелектуальної власності, Основні аспекти захисту інтелектуальної власності в Україні, розглянули правове регулювання використання інтелектуальної власності в закладах культури та окремі випадки порушення зазначених прав.

Перед учасниками тематичного семінару виступили викладач Чернігівського національного технологічного університету Олександра Кочина, інспектор з питань інтелектуальної власності у Чернігівській та Сумській областях Павло Бут, виконавчий директор асоціації з управління аудіовізуальними правами «Арма – Україна» Роман Семешко.

Вони зазначили, що сьогодні в Україні спостерігається значна кількість порушень у сфері інтелектуальної власності.

Час оприлюднення: 21 листопада2014 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052

Комунікативна компетентність державних службовців як елемент модернізації системи державної служби

20 листопада 2014 року
Комунікативна компетентність державних службовців як елемент модернізації системи державної служби

Тематичний короткотерміновий семінар щодо комунікативної компетентності державних службовців проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 20 по 21 листопада 2014 р. Навчання призначене для спеціалістів районних державних адміністрацій, управлінь, відділів та інших структурних підрозділів обласної державної адміністрації, відповідальних за роботу зі зверненнями громадян. Участь у відкритті взяла начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату обласної державної адміністрації Тетяна Ющенко.

Під час семінару висвітлюватимуться основні завдання та питання організації роботи з документами в органах виконавчої влади; роботи зі зверненнями громадян та розвитку кадрового потенціалу державної служби. Державні службовці дізнаються про засади децентралізації державної в Україні; ознайомляться з особливостями ЗУ «Про очищення влади»; практичними аспектами реалізації Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію»; засадами запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

Учасники навчання звернуть увагу на додержання вимог законодавства про мови посадовими і службовими особами органів виконавчої влади під час виконання ними службових обов’язків; поспілкуються про тайм-менеджмент як технологію організації робочого часу державного службовця та конфлікти як фактор людського співіснування. Також в рамках семінару державні службовці візьмуть участь у зустрічі до Дня пам’яті жертв Голодоморів.

Час оприлюднення: 20 листопада 2014 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***”

Енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії, оптимізація схем теплопостачання населених пунктів

семінар під такою назвою 20 листопада провів Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в Семенівському районі.

У відкритті семінару-тренінгу взяла участь керівник апарату Семенівської районної державної адміністрації Апанасенко Лілія Володимирівна. Під час семінару його учасники, а це державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування Семенівського району мали змогу ознайомитися з такими питаннями: нормативно – правова база з питань енергозбереження; використання альтернативних джерел енергії; світовий досвід використання альтернативних джерел енергії. Також обговорювалися питання оптимізація схем теплопостачання. Практично були розглянуті приклади міст України та енергозберігаючих проектів в Чернігівській області.

Провів семінар Сергій Васильович Зінченко – керівник проектів ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енергоінновації».

Час оприлюднення: 20 листопада2014 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Семінар-тренінг «Запровадження it-менеджменту та системи електронного документообігу в органах виконавчої влади і місцевого самоврядування в умовах модернізації державної служби й місцевого самоврядування» у Носівському районі

19 листопада 2014 року
Семінар-тренінг «Запровадження it-менеджменту та системи електронного документообігу в органах виконавчої влади і місцевого самоврядування в умовах модернізації державної служби й місцевого самоврядування» у Носівському районі

18 листопада вересня в місті Носівка Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації проведено семінар-тренінг для державних службовців місцевих органів виконавчої влади та посадових осіб місцевого самоврядування. У відкритті заходу взяла участь керівник апарату Носівської райдержадміністрації Людмила Олексенко.

Начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації Олександр Клименок – ознойомив слухачів з роботою з системою документообігу а саме: електронна пошта в системі, ведення довідників, обробка вхідної кореспондеції та інше. Окремо була виділено використання IP-телефонії в роботі державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування: встановлення та налаштування клієнту Lingphone тощо.

Час оприлюднення: 19 листопада2014 р.

Виконавець: Болотний П.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

СЬОГОДНІ МИ ЗНОВУ МУСИМО ЧИТАТИ ЄФРЕМОВА…

18 листопада 2014 року
СЬОГОДНІ МИ ЗНОВУ МУСИМО ЧИТАТИ ЄФРЕМОВА…

На цьому наголошували члени авторського колективу – упорядники двохтомника Сергія Єфремова в прес-клубі «Ділове слово». Саме там 18 листопада 2014 року відбулася презентація публіцистики видатного громадсько-політичного діяча, що вийшла друком у видавництві «Дух і Літера» завдяки підтримці Американської ради наукових товариств та Міжнародного фонду «Відродження».

Як зазначив завідувач відділу історії Української революції 1917–1921 років Інституту історії України НАН України, доктор історичних наук, професор Владислав Верстюк, упорядкування публіцистики Єфремова забрало біля десяти років. Однак, робота була того варта. Адже Сергій Єфремов – непоказний на вигляд, але його творчість дає уявлення, якого рівня це мислитель та інтелектуал. В основі його робіт – щоденна обсервація політичної ситуації в Україні.

Дослідник радо зустрів революцію, але швидко розчарувався в її методах. Відтак, на думку С.Єфремова «книга і освіта дадуть людині більше, ніж всі революційні події». Якщо не змінити суспільство, якщо кожному не вкладати в голову його національну ідею, то революція нічого не дасть. Тільки глибинна робота з масами може призвести до суттєвих змін – вважав український мислитель. І ця думка, як і багато інших, викладених у публіцистичних статтях С.Єфремова, є напрочуд актуальною сьогодні.

Акцентувала на цьому увагу і науковий співробітник Інституту історії України НАН України, кандидат історичних наук Галина Басара. Вона розповіла, що нерідко під час роботи над текстами можна було, відклавши дату створення статті та внісши незначні правки, вставити Єфремова в контекст сьогодення. Двохтомник Сергія Єфремова проникнутий психологізмом, ловить нюанси людських відчуттів. І сьогодні ми знову мусимо читати Єфремова, його думки про роль громадськості, освіти, книги. Адже за сто років мало що змінилося в загальному образі української нації.

Потрібно щоб книга його публіцистики дійшла до широкого загалу: журналістів, громадськості, політиків. Адже Сергій Єфремов представляє канон української журналістики та публіцистики.

Продовжив думку директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, кандидат історичних наук Володимир Бойко, зазначивши, що публіцистика Єфремова є хрестоматією української журналістики, в якій представлені всі жанри. Дослідник окреслив перипетії роботи над творами С.Єфремова, зазначивши, що редагування того часу дозволяло бажати кращого. Він наголосив, що у Єфремова було якесь відчуття подій. Він зміг передати дух і настрої того часу.

Завершив презентацію науковий співробітник Інституту історії України НАН України, кандидат історичних наук Віталій Скальський, зазначивши, що у виданні публіцистики Сергія Єфремова цінні не лише самі статті, але й коментарі до них. Адже під час роботи над двохтомником зустрілося багато унікальної інформації, яку доводилося збирати по шматочкам.

Час оприлюднення: 18 листопада2014 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052

Презентація двохтомника Сергія Єфремова «Публіцистика революційної доби (1917–1920 рр.)»

14 листопада 2014 року
Презентація двохтомника Сергія Єфремова «Публіцистика революційної доби (1917–1920 рр.)»

Презентація двохтомника публіцистики Сергія Єфремова, що вийшов друком у видавництві «Дух і Літера», відбудеться в прес-клубі «Ділове слово» 18 листопада 2014 року. Його поява стала можливою завдяки підтримки Американської ради наукових товариств та Міжнародного фонду «Відродження».

До видання ввійшли 830 статей українського громадсько-політичного і державного діяча або майже вся його публіцистична спадщина доби Української революції початку ХХ ст. Певною мірою це – хрестоматія української журналістики, адже автор працював у всіх тогочасних професійних жанрах: тут є інформація, репортажі, замітки, коментарі, рецензії, статті, памфлети, некрологи, нариси, замальовки…

Упорядники видання прагнули зібрати разом максимально можливу кількість публікацій С. Єфремова, що виходили в ним же редагованих газетах «Нова рада», «Рада», «Промінь», «Громадське слово» протягом 1917—1920 рр. Зрештою не виявленими залишилися лише кілька матеріалів, переважно заборонених цензурою за часів влади Гетьманату та Добровольчої армії. Тепер для широкого кола політологів, істориків, журналістів, громадських діячів, управлінців став доступним значний обсяг класичної української суспільної публіцистики, що супроводжується науковими коментарями, іменним та географічним покажчиками.

Під час презентації укладачі (доктор історичних наук, професор Владислав Верстюк – керівник авторського колективу, кандидати історичних наук Галина Басара, Володимир Бойко, Віталій Скальський) розкажуть про роботу над текстом двохтомника висловлять власне бачення творчої спадщини Сергія Єфремова.

Дата презентації: 18 листопада 2014 року.

Початок: об 11.00.

Місце проведення: актовий зал Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Белінського, 11).

Тел. для довідок: 676-052, 067-461-73-86.

Запрошуємо до участі всіх бажаючих.

Час оприлюднення: 14 листопада2014 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 13 листопада 2014р.

13 листопада 2014 року

Посол ЄС в Україні Ян Томбінські провів відеоконференцію з Черніговим та Черкасами

12 листопада 2014 року Посол ЄС, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські провів відеоконференцію з громадськими активістами, журналістами, студентами та викладачами вищих навчальних закладів Чернігова та Черкас. Під час прямого включення Ян Томбінські розповів, що має робити для розвитку України кожен її громадянин, згадав події Євромайдану. Посол говорив про самобутність та неповторність української нації і пояснив, чому себе також вважає частково українцем.

Відеоконференція Представництва ЄС в Україні з регіонами була організована за сприяння Чернігівського центру європейської інформації Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Короленка та Черкаського центру європейської інформації обласної універсальної бібліотеки ім. Т. Шевченка.

Учасників відеомосту з Черкас та Чернігова насамперед цікавило, що конкретно Україні належить зробити, аби прагнення її громадян до побудови справді демократичної держави не виявилися марними. Посол Європейського Союзу розповів про потрібні країні першочергові реформи, а також наголосив: «Українцям необхідно зрозуміти, що зміни можливі не лише за умови проведення низки реформ. Також слід подолати комплекс меншовартості. Демократія – це складний процес, який передбачає щоденне обговорення проблем, а українці потребують діалогу насамперед між собою. Окрім цього, українцям варто продемонструвати, що вони свідомі виборці, які не просто щоп’ять років ходять голосувати на виборчі дільниці, а й кожного дня стежать за виконанням даних обраними ними політиками обіцянок».

На думку Яна Томбінського події Євромайдану довели готовність українців покласти життя за європейську ідею. В Європі немає такої багатої ресурсами та потенціалом держави, як Україна. Відтак українці щоденною працею, бажанням змінити країну на краще шляхом реформ, діалогу між собою та взаєморозумінням із сусідніми країнами мають і надалі демонструвати, що Україна – це справді Європа.

Повний запис відеоконференції можна переглянути за посиланням: http://bit.ly/Jan-Tombinski-Chernihiv-Cherkasy

Фотографії з відеоконференції представлені тут: https://www.flickr.com/photos/89735755@N03/sets/72157648850396800/

Відеоконференція Посла ЄС з Черніговом та Черкасами є частиною інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», яку Представництво ЄС проводить по всій Україні. Інфокампанія – це серія інформаційно-просвітницьких заходів (публічних заходів, вуличних акцій, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить протягом року в різних містах України. Мета кампанії – пояснити важливість впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

За додатковою інформацією щодо інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» звертайтесь, будь ласка, до Вікторії Давидової, Радника з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні за тел. +38 (044) 390-80-10, або e-mail: victoria.davydova@eeas.europa.eu.

Час оприлюднення: 13 листопада 2014 року.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***”

На виконання Плану заходів з реалізації Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011 – 2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2011 року № 1240 Центр підвищення кваліфікації кадрів для державних службовців управління освіти і науки обласної державної адміністрації, державної служби з лікарських засобів у Чернігівській області провів перше заняття постійно діючого семінару на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяли участь: заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький та заступник директора Центру, магістр державної служби Петро Підгайний.

Проводив семінар Сергій Меженний – заступник начальника відділу запобігання, виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними органами апарату обласної державної адміністрації. Він, зокрема, зупинився на основних аспектах законів, які були ухвалені Верховною Радою 14 жовтня 2014 року та підписані Президентом України Петром Порошенком щодо боротьби з корупцією – «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про запобігання корупції», «Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів».

Упродовж семінару присутні отримали відповіді на питання щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Час оприлюднення: 13 листопада2014 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Регулювання містобудівної діяльності (генеральний план населеного пункту)

Виїзний тематичний короткотерміновий семінар-тренінг під такою назвою було проведено для посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів Прилуцької міської ради. Відкрив захід заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Іванович Сивенко.

Викладач Центру Валентина Станіславівна Гонца висвітлила для учасників семінару такі питання: законодавство у сфері містобудівної діяльності; зміст управління у сфері містобудівної діяльності та шляхи його реалізації; планування територій на державному, регіональному, районному та місцевому рівнях; містобудівна документація на місцевому рівні (генеральний план населеного пункту, план зонування території, детальний план території) та необхідність її актуалізації й оновлення.

Час оприлюднення: 13 листопада 2014 року.

Виконавець: Карпенко Т.К.

конт. тел.: (0462) 676-052