Посадовці Городнянщини дізналися про зовнішні джерела фінансування, доступні українським громадам

18 грудня 2014 року
Посадовці Городнянщини дізналися про зовнішні джерела фінансування, доступні українським громадам

Семінар в місті Городня «Практика підготовки та запровадження місцевих програм соціально-економічного та культурного розвитку, цільових програм» було проведено Чернігівським центром підвищення кваліфікації кадрів у співпраці з Менською районною радою 18 грудня 2014 року.

Участь у семінарі взяв голова Городнянської районної ради Григорій Примак.

В рамках виїзного семінару-тренінгу посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці Городнянського району дізналися про міжнародні та національні фонди і програми, що діють в Україні, а також розглянули зовнішні джерела фінансування, доступні українським громадам та звернули увагу на позитивні практики співпраці з міжнародними донорськими організаціями, які є в Чернігівській області.

Також учасники семінару розглянули специфіку розроблення Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року, а також отримали інформацію про можливості участі в обговоренні її основних складових та внесенні відповідних пропозицій, дізналися про підсумки проведеного соціально-економічного аналізу.

Проводили семінар працівники Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Максим Стрільчук – начальник відділу аналізу, прогнозування соціального розвитку та моніторингу виконання цільових програм, Тетяна Ворожбит – головний спеціаліст того ж відділу та Людмила Чабак – учений секретар Центру, кандидат філософських наук.

Час оприлюднення: 18 грудня 2014 року.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052

***
Державне регулювання закупівель в Україні та адаптація до норм європейського права

18 грудня в приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації спільно з Департаментом економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації проведено тематичний короткотерміновий семінар «Особливості закупівель за державні кошти. Зміни у законодавстві» для відповідальних за здійснення державних закупівель.

У відкритті заходу взяли участь Бойко Володимир Миколайович – директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації та Подоляк Леонід Петрович – директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації.

Для учасників заходу організовано «круглий стіл» на тему: «Сучасний стан нормативно-правової бази у сфері державних закупівель в Україні. Аналіз основних змін законодавства», де вони мали змогу ознайомитися з останніми змінами які відбулися в законодавчій сфері державних закупівель, а також обговорити нагальні питання, отримати відповіді на запитання.

Фахівці ознайомилися з особливостями змін у формах документів у сфері державних закупівель, звітністю щодо здійснення державних закупівель.

Слухачі розглядали порядок оскарження процедури закупівель; організації та проведення відкритих, двоступеневих торгів (порогові показники при здійсненні закупівлі; подання оголошення та вибір строку подання пропозицій конкурсних торгів; забезпечення пропозиції конкурсних торгів); здійснення попередньої кваліфікації учасників, запиту цінових пропозицій (порогові показники при здійсненні процедури закупівлі; особливості проведення процедури закупівлі).

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з порядком контролю за дотриманням законодавства у сфері державних закупівель. Особливо важливим питанням постала відповідальність за порушення чинного законодавства у сфері державних закупівель.

Час оприлюднення: 18 грудня 2014 року.

Виконавець: Казіміров О.В.

конт. тел.: (0462) 676-052