ІІІ «Міжрегіональна відеоконференція «Децентралізація влади як шлях для розвитку України та її регіонів. Загрози та ризики. Ідеї федералізації»

25 грудня 2014 року
Міжрегіональна відеоконференція «Децентралізація влади як шлях для розвитку України та її регіонів. Загрози та ризики. Ідеї федералізації»

26 грудня 2014 року відбудеться міжрегіональна відеоконференція

«Децентралізація влади як шлях для розвитку України та її регіонів. Загрози та ризики. Ідеї федералізації.

В рамках заходу передбачається обговорення низки актуальних для сучасного українського суспільства питань, пов’язаних з розвитком Української держави, майбутніми викликами та загрозами.

Заплановані виступи державних службовців, науковців, освітян Чернігова, Миколаєва, Херсона, а саме: представників департаментів інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрацій, центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, Інституту національної пам’яті та ін.

Дата проведення: 26 грудня 2014 року.

Початок: о 10.00.

Місце проведення: м. Чернігів, пр-т Миру, 43, (аудиторія №1, 1 поверх).

Тел. для довідок: 676-052, 067-461-73-86.

Час оприлюднення: 25 грудня 2014 року.

Виконавець:Чабак Л.А.

конт. тел.: (8-0462) 676 052

Посадовці Чернігівської міської ради ознайомилися з досвідом адміністративно-територіальних реформ в Польщі

В рамках постійно-діючого семінару «Місцеве самоврядування як основа демократичного розвитку суспільства» 25 грудня 2014 р. Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів організував завершальні заняття для посадових осіб структурних підрозділів Чернігівської міської ради.

Заняття проводив директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко. У своєму виступі «Адміністративно-територіальна реформа в Польщі: уроки для України» він звернув увагу на досвід муніципальних реформ в Європі, мету, етапи та організаційне забезпечення самоврядної реформи в Польщі. Посадові особи ознайомилися з підходами до формування територіальних одиниць (гміни, повіти, воєводства) та перебігом адміністративної реформи в Польщі, результатами якої стала децентралізація та деконцентрація влади; самодостатність територіальних одиниць та відновлення місцевої демократії на рівні громади.

Час оприлюднення: 25 грудня 2014 року.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052

Молодь – на державну службу

Традиційна зустріч зі студентами, які виявили бажання навчатися за програмою «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» відбулася 25 грудня 2014 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

«Сьогоднішня зустріч вже вкотре доводить актуальність питання залучення молоді до державної служби. В умовах швидких трансформацій, що відбуваються в нашій державі, потрібна нова генерація державних службовців, які б змогли успішно впроваджувати ідеї, за які боролися і борються українці, – наголосив заступник керівника апарату Чернігівської державної адміністрації, магістр державної служби Юрій Музика.

Також з вітальним словом до студентів звернувся начальник управління державної служби Головдержслужби України в області, магістр державної служби Валентин Дубок: «На сьогодні в Чернігівській області у сфері державної служби та місцевого самоврядування працюють близько 12 тис. осіб. Поряд з потребою в оновленні штатів державних службовців назріла необхідність впровадження нового законодавства про державну службу. Сподіваємося, що його прийняття у 2015 р. матиме суттєвий вплив на покращення матеріального стану державних службовців та створить додаткові стимули для вступу на державну службу».

«Державна служба – досить консервативний інститут, оскільки на ньому тримається державний організм. Водночас він має динамічно розвиватися, оскільки хороша бюрократія є однією з ознак успішності держави», – зазначив директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Про власний шлях до державної служби розповіли студентам учасники програми попередніх років: учений секретар Центру Людмила Чабак; головний спеціаліст Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Максимович. Вони зазначили, що майбутнє навчання в Центрі допоможе створити уявлення про державну службу та місцеве самоврядування, надасть можливість поспілкуватися з керівниками владних інституцій області та, зрештою, проявити себе у цій галузі.

В рамках заходу студенти поділилися своїми роздумами на тему «Чим мене приваблює державна служба» та пройшли тестування на предмет знання Конституції України, Закону України «Про державну службу». За результатами їх оцінювання формуватиметься група учасників семінару, що проходитиме навчання та стажування в органах державної влади та місцевого самоврядування в лютому 2015 р.

Час оприлюднення: 25 грудня 2014 року.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052