Професійна програма підвищення кваліфікації з англійської мови

19 січня 2015 року
Професійна програма підвищення кваліфікації з англійської мови

Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації з англійської мови (перша сесія) за напрямом 6.020303 «Філологія» розпочалося сьогодні в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Заняття триватимуть з 19 по 30 січня 2014 р., участь у навчанні беруть спеціалісти апарату, управлінь та відділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та місцевих рад, на яких покладено обов’язки щодо питань європейської та євроатлантичної співпраці.

Під час практичних занять держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування на матеріалах з англійської мови розглядатимуть структуру Європейського союзу та інституцій ЄС; євро інтеграційні процеси; специфіку державного управління; принципи належного врядування в європейському просторі. Слухачі дізнаються про засади конкурентної політики; ринки та монополії, захист від монополій; з’ясовуватимуть сутність таких понять, як «види монополій», «монопольна діяльність», «монополістична конкуренція», «антимонопольна політика»; «комерційне та підприємницьке право», «інтелектуальна власність», «авторське право», «патент», «торгова марка», «спільне підприємство» та ін. Також мова йтиме про специфіку контракту та його умови, види страхування, організаційні форми бізнесу, партнерство тощо.

Учасники навчання вивчатимуть граматику англійської мови, опрацьовуючи форми минулого (Past, Past Perfect), теперішнього (Present), майбутнього (Future) часу та модальні дієслова (can/could/be able to, may/might, will/would etc). Держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування опановуватимуть засади ділового та повсякденного спілкування (ведення переговорів, запит про роз’яснення, відмова від пропозиції, поступка, привітання, встановлення контакту, досягнення домовленості; управління конфліктом, вирішення проблем, скарг, прийняття рішень, вибачення; спілкування у відрядженні, в аеропорті, на залізничній станції, в готелі, на конференції; участь у засіданнях, ділових зустрічах, переговорах, обмін інформацією, висловлення згоди/незгоди, пропозиції).

***
Професійна програма підвищення кваліфікації землевпорядників сільських, селищних рад

За професійною програмою підвищення кваліфікації в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 19 по 23 січня 2015 р. проходить навчання землевпорядників сільських селищних рад (І сесія). У відкритті заходу взяв участь директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Землевпорядники дізнаються про порядок визначення форм власності на землю та механізми реалізації права власності на землю громадянами; державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; надання земельних ділянок учасникам АТО; ринкові складові механізму приватизації земельних ділянок шляхом укладання цивільно-правових угод та окремі питання ведення, реєстрації земельних ділянок, надання витягів про земельну ділянку та відомостей про об’єкт державного земельного кадастру.

Учасники навчання опановуватимуть методичні засади складання проектів формування землеволодінь та землекористувань; розробку схем землеустрою; методичні засади грошової оцінки земель населених пунктів; методику нормативної грошової оцінки, правові засади земель, проведення оцінки земель, процедуру затвердження і оприлюднення оцінки земель;

Окрім цього, слухачам розповідатиметься про положення Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі; порядок врегулювання конфлікту інтересів при здійсненні повноважень посадовими особами органів місцевого самоврядування, заходи запобігання та протидії корупції; структуру та компетенцію органів державного управління на території (взаємодія органів виконавчої влади та місцевого самоврядування); зміни до законодавчих актів, що регулюють порядок проходження служби в органах місцевого самоврядування та розвиток лідерства на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування. Під час практичних занять землевпорядники вдосконалюватимуть свої знання з писемного ділового мовлення; дізнаються про комунікації та сучасні комп’ютерні технології у діяльності органів місцевого самоврядування.

В рамках навчання 22 січня слухачі візьмуть участь у роботі міжрегіональної веб-конференції до дня Соборності України «Соборність України: історичне минуле, сучасні виклики, прогнози на майбутнє».

Час оприлюднення: 19 cічня 2015 року.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052