Нові санітарні та фітосанітарні норми України, питання охорони навколишнього середовища

4 лютого 2015 року
Нові санітарні та фітосанітарні норми України, питання охорони навколишнього середовища

Про нові санітарні та фітосанітарні норми України в контексті охорони навколишнього середовища йтиметься під час тематичного короткотермінового семінару для голів територіальних громад. Навчання проводиться Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 4 – 5 лютого 2015 р.

Під час семінару розглядатимуться процеси реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні; застосування Угоди СОТ щодо санітарних, фітосанітарних заходів в торгівлі між Україною та ЄС; сучасні вимоги до охорони навколишнього природного середовища в світлі вимог санітарного законодавства.

Голови територіальних громад ознайомляться з можливостями області по забезпеченню високорепродуктивним насінням зернових культур, картоплі та насінням трав; правилами поводження з твердими побутовими відходами та проведення робіт з пестицидами й агрохімікатами; паспортизацією сміттєзвалищ; порядком проведення діагностичних заходів в індивідуальних господарствах населення та недопущення занесення гострих інфекційних захворювань на території населених пунктів області.

Час оприлюднення: 4 лютого 2015 року.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

Енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії, оптимізація схем теплопостачання населених пунктів

семінар під такою назвою 4лютого провів Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у Щорському районі.

У відкритті та роботі семінару-тренінгу взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Володимир Карпенко та заступник голови районної ради Віталій Запорожець. Під час семінару його учасники, а це державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування Щорського району мали змогу ознайомитися з такими питаннями: нормативно – правова база з питань енергозбереження; використання альтернативних джерел енергії; світовий досвід використання альтернативних джерел енергії. Також обговорювалися питання оптимізація схем теплопостачання. Практично були розглянуті приклади міст України та енергозберігаючих проектів в Чернігівській області.

Провів семінар Сергій Зінченко – керівник осередку громадського об’єднання Асоціації енергоаудиторів в Чернігівській області, керівник проектів науково-виробничого підприємства «Енергоіновація».

Час оприлюднення: 4 лютого 2015 року.

Виконавець:Коваленко Н.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052