Особливості державного управління у сфері охорони навколишнього природного середовища

11 лютого 2015 року
Особливості державного управління у сфері охорони навколишнього природного середовища

Тематичний короткотерміновий семінар для спеціалістів районних державних адміністрацій, на яких покладено обов’язки щодо питань екології та природних ресурсів, проходить в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 11 – 12 лютого 2015 р.

Під час тематичних зустрічей та конверсаторіумів розглядатимуться актуальні питання діяльності Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації; особливості оформлення дозволу на спецводокористування, дозволу на викиди в атмосферне повітря, поводження з відходами та паспортизації сміттєзвалищ. Окрім цього, наводитиметься характеристика екомережі області; висвітлюватимуться особливості фінансування природоохоронних заходів та проведення екологічного моніторингу.

Державні службовці дізнаються про засади децентралізації державної влади (реформування місцевого самоврядування та територіальна організація влади в Україні) та додержання вимог законодавства про мови посадовими і службовими особами органів виконавчої влади під час виконання ними службових обов’язків.

Час оприлюднення: 11 лютого 2015 року.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

Про неминучість реформи місцевого самоврядування: семінар у Мені

«Реформа відбудеться, бо іншого варіанту немає», – зазначив один з учасників четвертого семінару «Засади та основні напрями реформування територіальної організації влади та децентралізації фінансів», що проходив 11 лютого 2015 року в Мені. Навчання призначалося для голів територіальних громад району, працівників апарату місцевої адміністрації та ради. Заняття відкрив голова райдержадміністрації Олександр Мисник.

Як зазначали слухачі, досить значна кількість територіальних громад на Менщині – самодостатні або близькі до таких показників. Тож вони мають почути вагомі аргументи стосовно користі для їхніх мешканців об`єднавчих процесів. Разом із тим саму доцільність такої постановки питання та необхідність задовільного розв`язання наявних проблем голови територіальних громад підтримали. Питання були, головним чином, щодо застосування кількісних показників та процедурних моментів, зокрема – в контексті розробки положень методики формування спроможних територіальних громад та наступного створення в областях перспективних планів формування територій громад. Одночасно з`ясувалося, що лише незначна меншість учасників семінару уважено прочитала чинний Закон України «Про співробітництво територіальних громад», ще менше замислювалися над можливостями реалізації його положень на практиці.

Значна частина навчання присвячувалася змінам до Бюджетного та Податкового кодексів України, як таким, що викликали найбільше запитань. Голови теориторіальних громад наголошували: до частини нововведень законодавцям доведеться повернутися, оскільки виникають питання щодо застосування їх на практиці.

Проводили заняття директор Центру підвищення кваліфікації Володимир Бойко та консультант із питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку України Юрій Вдовенко.

Час оприлюднення: 11 лютого 2015 р.

Виконавець:Чабак Л.А.

конт. тел.: (8-0462) 676 052