Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні

17 лютого 2015 року
Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні

Навчання з питань проведення державних закупівель розпочалося в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Перший в цьому році семінар проходить з 17 по 20 лютого.

Спеціалісти з питань організації та здійснення закупівель за бюджетні кошти розглядатимуть структуру та основні положення ЗУ «Про здійснення державних закупівель» (термінологія, виключення із Закону); дізнаються про порядок оприлюднення інформації щодо закупівель; порядок створення, склад та функції комітету з конкурсних торгів.

Учасники навчання ознайомляться з особливостями здійснення закупівель за рамковими угодами (укладання рамкових угод; порядок визначення генеральних замовників; перелік товарів та послуг, що можуть закуповуватися за рамковими угодами). Водночас йтиметься про особливості визначення потреби, порядок складання річного плану закупівель, визначення предмета, вибір процедури закупівлі та державний класифікатор ДК 016-2010.

Фахівці дізнаються про порядок оскарження процедури закупівель; організацію та проведення відкритих, двоступеневих торгів (порогові показники при здійсненні закупівлі; подання оголошення та вибір строку подання пропозицій конкурсних торгів; забезпечення пропозиції конкурсних торгів); здійснення попередньої кваліфікації учасників, запиту цінових пропозицій (порогові показники при здійсненні процедури закупівлі; особливості проведення процедури закупівлі).

Слухачі вивчатимуть порядок підготовки документації конкурсних торгів; розкриття, оцінки та порівняння пропозицій конкурсних торгів; специфіку укладання договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти; порядок звітності щодо здійснення державних закупівель; засади відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель, державного регулювання, контролю у сфері закупівель та типові порушення під час проведення процедур державних закупівель.

Під час практичних занять спеціалісти опановуватимуть засади проведення процедури закупівлі товарів, робіт чи послуг; методику оцінки та порівняння пропозицій конкурсних торгів; вчитимуться складати плани закупівель та оформлювати необхідну документацію. По завершенню навчання його учасники складуть контрольний тест на предмет засвоєння отриманих знань та отримають відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 17 лютого 2015 року.

Виконавець:Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052